Γιώργος Κιμούλης: «Αυτό που έγινε με τον Νταλάρα είναι καθαρά στημένος τραμπουκισμός»

Τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί τα φαινόμενα «βίας» σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, από μια αυξανόμενη οργή η οποία στρέφεται κατά πάντων, όπως συνέβη με τον Γιώργο Νταλάρα. Είναι τραμπουκισμός ή είναι δικαιολογημένη αντίδραση; Τι έχει να πει πάνω σε αυτό ο Γιώργος Κιμούλης;

«Αυτό που έγινε με τον Γιώργο είναι καθαρά στημένος τραμπουκισμός. Το θέμα όμως είναι πιο σύνθετο. Υπάρχει μια απελεύθερη συνθήκη στον δημόσιο λόγο, μέσω της τηλεόρασης και του διαδικτύου.

Κάποιοι εκφράζονται ανεκδοτολογικά, κάνοντας πλάκα με όλα και με όλους και κάποιοι εκφράζονται με «τυφλά εκδικητικά χτυπήματα», ενάντια σε όσους είχαν την αποκλειστικότητα να μιλάνε μέχρι τώρα. Ο διαχωρισμός που δημιουργήθηκε μεταξύ «κοινωνικού» και «πολιτικού», από τους ίδιους τους πολιτικούς, αλλά και από τους διαμεσολαβητές τους στα ΜΜΕ, γέννησε μια απαρέσκεια προς οποιονδήποτε εκφραζόταν πολιτικά. Τώρα, λόγω των τελευταίων γεγονότων, η απαρέσκεια έγινε μίσος» τόνισε ο ηθοποιός σε συνέντευξή του στο Έθνος και συνέχισε αναφορικά με το αν ελλοχεύουν κίνδυνοι από την αυξανόμενη οργή: «Πίσω απ' αυτόν τον αγουροξυπνημένο συναισθηματικό χουλιγκανισμό, κρύβονται κάθε λογής κουμάσια, που είναι έτοιμα να εκμεταλλευτούν όλο αυτό το συμπούρμπουλο με τον πιο φασιστικό και χαοτικό τρόπο. Ψάχνουν συμβολικούς αποδιοπομπαίους χτυπώντας τους χυδαία, παρουσιάζοντάς το ως μια δίκαιη κοινωνική αγανάκτηση. Χρειάζεται προσοχή αυτήν την περίοδο για το τι λέγεται, πώς λέγεται και πού λέγεται.»

 

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα