Εν Δράσει: Kήρυγμα μίσους από τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο για τις Νηές

Με κοινό Δελτίο Τύπου απαντούν η Εθελοντική Περιβαλλοντική Ομάδα "Εν Δράσει" και η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, σε όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής στη Σούρπη για την επένδυση στις Νηές.
Στην απάντησή τους κατηγορούν τον κ. Ιγνάτιο για κήρυγμα μίσους, παραπληροφόρηση και ότι επιχειρεί να επενδύσει με το ψέμα και την αδικία ποντάροντας στις «ιερές μπίζνες».

Αναλυτικά:

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΜΥΡΟΥ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περί κηρύγματος αγάπης από τον Μητροπολίτη μας…

Πολύ κακή υπηρεσία προσέφερε στην εκκλησία το κήρυγμα μίσους που έκανε, πριν λίγες μέρες, ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος στη Σούρπη σχετικά με τις Νηες. Ο ρόλος της εκκλησίας δεν είναι να επιτίθεται στις οικολογικές οργανώσεις, τους ενεργούς πολίτες και τους κατοίκους της περιοχής της Σούρπης, εκμεταλλευόμενος τον άμβωνα που του προσφέρει η θέση του, γιατί η εκκλησία μας είναι εκκλησία της αγάπης και όχι του μίσους.

Εμάς δεν μας ενδιαφέρουν οι «ιερές μπίζνες» που ονειρεύεται ο κ.κ. Ιγνάτιος, ούτε οι δωρεές για τις οποίες κατηγορείται ότι δεν αξιοποίησε, ούτε τα κληροδοτήματα που παραμένουν ανεκμετάλλευτα, ούτε η προσωπική περιουσία που έχει αποκτήσει αυτός και οι συγγενείς του. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι μόνο η προστασία του περιβάλλοντος και αυτό υπηρετούμε με συνέπεια και αλήθειες για το καλό του τόπου. Τα όσα παραπλανητικά είπε ο κ.κ. Ιγνάτιος σχετικά με αποφάσεις δικαστηρίων δεν αντέχουν σε καμία κριτική.

Το μόνο δεδομένο μέχρι σήμερα είναι ότι η δημόσια διοίκηση σε πρώτο (Κτηματική Υπηρεσία Μαγνησίας) και δεύτερο (Διεύθυνση Οικονομικής Επιθεώρησης Θεσσαλίας) βαθμό, έχουν αποφανθεί ότι μέρος της επίμαχης έκτασης που πούλησε η Μητρόπολη Δημητριάδος στην εταιρεία Golfing Developments είναι δημόσια έκταση και το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει ανατρέψει αυτές τις πορισματικές εκθέσεις. Ο κ.κ. Ιγνάτιος δεν αρκέστηκε μόνο σε επιθέσεις στους πολίτες και τις οικολογικές οργανώσεις, αλλά προσπάθησε να τρομοκρατήσει και τους κρατικούς υπαλλήλους αποκαλώντας τους «υπαλληλίσκους του κράτους που επηρεάστηκαν από την περιρρέουσα κατάσταση».

Με το κήρυγμα του μίσους και την παραπληροφόρηση ο κ.κ. Ιγνάτιος είναι αυτός ουσιαστικά που επιχειρεί να επενδύσει με το ψέμα και την αδικία ποντάροντας στις «ιερές μπίζνες». Ταυτόχρονα εμφανίστηκε και γαλαντόμος αφού χαρίζει στους ιθαγενείς τον αιγιαλό, που ευτυχώς για το εκκλησίασμα και δυστυχώς για τον ίδιο, η χρήση του είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Το από άμβωνα και εντός της εκκλησίας της αγάπης κήρυγμα μίσους του κ.κ. Ιγνάτιου έφτασε στο απίστευτο σημείο να επιχειρεί να τρομοκρατήσει το εκκλησίασμα λέγοντας ότι κάποιοι αύριο θα αμφισβητήσουν τις περιουσίες τους, τα σπίτια και τα κτήματά τους!!!

Είμαστε απολύτως βέβαιοι για τις οικολογικές ευαισθησίες του Μητροπολίτη μας ο οποίος τις επιδεικνύει διαρκώς, όπως με την κατασκευή κτίσματος εντός ρέματος στην Αγριά.

Είμαστε υπέρ της ήπιας ανάπτυξης και κατά του «καμουφλαρισμένου» real estate από το οποίο επωφελούνται οι επιτήδειοι.
Λυπούμαστε ειλικρινά για τη συμπεριφορά του Μητροπολίτη Ιγνάτιου. Περιμέναμε κήρυγμα αγάπης από τα χείλη του και όχι μίσους και διαβολής.
Keywords
Τυχαία Θέματα