“Ολανδρέου” χαρακτήρισε τον Ολαντ ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας, “αν δεν είναι επικίνδυνος, είναι εξαιρετικά αφελής” δήλωσε ο εκπρόσωπός της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή την επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Γάλλου προέδρου.

Σε δηλώσεις του από το Παρίσι κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον αρχηγό του Αριστερού  Μετώπου, Ζαν Λικ Μελανσόν και τον πρόεδρο της Ευρωπαικής Αριστεράς, Πιερ Λωρέν, ο κ. Τσίπρας

απάντησε σε ερώτηση για την συνάντησή του με τον Ολάν που δεν έγινε:

“Είναι δικαίωμά του να δέχεται με βάσει το Πρωτόκολλο να συναντήσει αρχηγούς κρατών, αλλά θα πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι πολύ γρήγορα θα κληθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα και κυρίως εάν αυτά που έλεγε προεκλογικά θα ισχύουν και μετεκλογικά.

 Διότι εάν ο γαλλικός λαός έστειλε τον Νικολά Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο, τον έστειλε όχι για να αντικατασταθεί από κάποιον που κάνει την ίδια πολιτική, αλλά κάποιον που θα την αλλάξει. Ο Φρανσουά Ολάντ γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του διαφορετικά θα γίνει ένας «Ολαντρέου» και θα κινδυνεύει να έχει την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα“.

Ο χαρακτηρισμός “Ολαντρέου” ανήκει στον Μελανσόν.

“Την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος Ολάντ ταυτίζεται στις θέσεις του με αυτά που επιθυμεί και η Ελλάδα, αυτή την ώρα βρήκε ο κύριος Τσίπρας να τον προσβάλει, ονομάζοντάς τον “Ολανδρέου”, και μάλιστα μες την ίδια την πατρίδα του Γάλλου Προέδρου. Αν δεν είναι επικίνδυνος, είναι εξαιρετικά αφελής” δήλωσε ο κ. Μιχελάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα