Στην δημοσιότητα η λίστα των “32″

Τέλος στο σίριαλ της παραφιλολογίας και τις επιλεκτικές διαρροές, τη μονομερή στοχοποίηση που έχει ως απώτερο σκοπό την πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας, βάζει η zougla.gr.

Η ηλεκτρονική εφημερίδα αποκαλύπτει ολόκληρη τη λίστα με τα πολιτικά πρόσωπα (βουλευτές, υπουργούς) που βρίσκονται στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ εδώ και δύο χρόνια.

Πρόκειται για τη λίστα η οποία

βρίσκεται και στη διάθεση των εισαγγελικών Αρχών και δη των εισαγγελέων Οικονομικού Εγκλήματος οι οποίοι –κατ’ εντολή του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Νίκου Παντελή- εποπτεύουν την έρευνα.

Σε αυτή περιέχονται ονόματα πολιτικών αρχηγών, όπως εκείνο του Πάνου Καμμένου, πρώην πολιτικών αρχηγών όπως του Νίκου Κωνσταντόπουλου, του πρώην δημάρχου Αθηνών και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νικήτα Κακλαμάνη. Φιλοξενούνται επίσης τα ονόματα της «παρέας» του Άκη Τσοχατζόπουλου αλλά και εκείνο του πρώην γενικού γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Καρχιμάκη.

Επίσης υπάρχει και εκείνο του αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου ο οποίος σήμερα αιτήθηκε από τον κ. Πεπόνη επίσπευση των ερευνών. Ο κ. Νάκος φέρεται να ελέγχεται από το ΣΔΟΕ Θεσσαλίας από τον Μάρτιο του 2012.

Η λίστα των πολιτικών ονομάτων αγγίζει τα 36. Οι έρευνες και οι έλεγχοι πραγματοποιούνται από τις περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο, Θεσσαλία, από το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης και από τις κεντρικές υπηρεσίες του Σώματος στην Αθήνα.

Παράλληλα φιλοξενούνται και τα ονόματα των κ.κ. Μεϊμαράκη, Λιάπη και Βουλγαράκη οι οποίοι ενεπλάκησαν προσφάτως στην υπόθεση Καρούζου. Μάλιστα για τον κ. Βουλγαράκη οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν διατάξει το άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών τόσο εκείνου όσο και της συζύγου του από τις 18 Ιουλίου 2012.

Αξίζει να σημειωθεί και πρέπει να τονιστεί ότι κανείς από τους πολιτικούς που ελέγχονται δεν θεωρείται a priori ένοχος και φυσικά έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος δεν μπορεί να κατηγορηθεί για έκνομη δραστηριότητα.

Σύμφωνα εξάλλου με έγγραφα που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα» στους 32 υπό έλεγχο πολιτικούς περιλαμβάνονται και οι πρώην υπουργοί Γ. Ζανιάς, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο πρώην υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης καθώς και ο νυν γραμματέας εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι σε ορισμένες περιπτώσεις το ΣΔΟΕ έχει ήδη προχωρήσει σε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, ενώ άλλες υποθέσεις οι οποίες προέρχονται από καταγγελίες πολιτών για αδικαιολόγητο πλουτισμό πολιτικών έχουν συσχετισθεί με δικογραφίες που ήδη εκκρεμούσαν. Σε ορισμένες άλλες υποθέσεις το ΣΔΟΕ έχει παρέμβει κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών.

Η λίστα:

- Πάνος Καμμένος, πρόεδρος του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες». Εξετάζεται από το Σ.Δ.Ο.Ε. Στερεάς Ελλάδας και ελέγχεται για την περίοδο που ήταν ακόμα βουλευτής. Η δίωξη θα προβεί στο άνοιγμα των τραπεζικών του λογαριασμών καθώς έχει σταλεί εισαγγελική παραγγελία. Ελέγχεται για ακίνητα στην Ιτέα και στο Γαλαξίδι.

- Νικήτας Κακλαμάνης, βουλευτής Ν.

Keywords
Τυχαία Θέματα