Η αυτοκτονια του γαλλου ακαδημαικου ντομινικ βενε μεσα στην παναγια των παρισιων...

12:46 22/5/2013 - Πηγή: Fimotro
...Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΕΝΟΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΥ...
Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη της Γαλλία από την αυτοκτονία μέσα στο κτίριο της Παναγίας των Παρισίων του κορυφαίου ακαδημαϊκού και σημαίνοντος στελέχους της Ακροδεξιάς, Ντομίνκ Βενέ.
Ο 78χρονος Γάλλος ιστορικός και συγγραφέας ...
έβαλε χτες Τρίτη τέλος στη ζωή του με πυροβόλο όπλο, μπροστά στην Αγία Τράπεζα της Παναγίας των Παρισίων, λίγο μετά τις 17.00 (ώρα Ελλάδος).
Στην επιστολή
που άφησε πίσω του , ο Βενέ γράφει μεταξύ άλλων: «Η κίνηση αυτή αντιπροσωπεύει την ηθική της θέλησης, δίνω τέλος στη ζωή μου για να ξυπνήσω τις κοιμισμένες συνειδήσεις".
Ο Ντομινίκ Βενέ ήταν κορυφαίο στέλεχος της Ακροδεξιάς κι είχε συμμετοχή τις δεκαετίες του 1950 και 1960, στην παράνομη οργάνωση "OAS" (Οργάνωση του Μυστικού Στρατού). Η οργάνωση είχε κυρίως παραστρατιωτικό χαρακτήρα και αντιτασσόταν στην ανεξαρτησία της Αλγερίας, ενώ αργότερα προσπάθησε να ανατρέψει πραξικοπηματικά τον κεντροδεξιό στρατηγό Ντε Γκωλ από την προεδρία της Γαλλίας.Πρώην αλεξιπτωτιστής, εντάχθηκε από μικρός στην ακροδεξιά νεολαία. Εγραψε πολλά βιβλία, ανάμεσά τους ,"Η Κριτική στην ιστορία της Αντίστασης" και "Ιστορία του Γερμανικού Φασισμού".
Ο Βενέ, σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών μέσων ενημέρωσης, είχε υποστηρίξει ανοικτά, το τελευταίο διάστημα, το κίνημα κατά της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων στη Γαλλία και καλούσε σε συμμετοχή σε σχετικές εκδηλώσεις οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 26 Μαΐου.
Σε κείμενο το οποίο είχε αναρτήσει πρόσφατα στο ιστολόγιό του, ο Βενέ ανέφερε ότι χρειάζονται «νέες χειρονομίες, εντυπωσιακές και συμβολικές, οι οποίες θα μας βγάλουν από την υπνηλία, θα ταρακουνήσουν τις αναισθητοποιημένες συνειδήσεις μας και θα αφυπνίσουν τη μνήμη της καταγωγής μας».

Μαρί Λε Πεν:« Πολιτική πράξη η αυτοκτονία του Βενέ»

Η επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας, Μαρίν Λε Πεν εξέφρασε τη λύπη της για την αυτοκτονία του Βενέ και την χαρακτήρισε ως "πολιτική πράξη" . Πρόσθεσε επίσης ότι στόχος του Βενέ ήταν η «αφύπνιση του λαού της Γαλλίας».
Πηγή: protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα