ΣΕ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΓΑΛΛΙΑ

09:46 3/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η γαλλική κυβέρνηση διέταξε τις πρεσβείες της χώρας σε "ευαίσθητες" περιοχές του πλανήτη, να αναβαθμίσουν το επίπεδο ασφαλείας σε εγκαταστάσεις που αντιπροσωπεύουν γαλλικά συμφέροντα, συμπεριλαμβανομένων σχολείων και εταιρειών.Μιλώντας σε πολιτικό...

μαγκαζίνο του καναλιού 2 της γαλλικής τηλεόρασης, ο Φιγιόν αποκάλυψε ότι η επείγουσα εντολή δόθηκε αμέσως μόλις επιβεβαιώθηκε η είδηση της εκτέλεσης από Αμερικανούς καταδρομείς, του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Εντούτοις
στην ίδια τη Γαλλία το επίπεδο ασφαλείας παρέμεινε αμετάβλητο.
"Δεν πιστεύω ότι αυτό το γεγονός αλλάζει εκ θεμελίων τις υπάρχουσες ισορροπίες, τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον",επεσήμανε ο Φιγιόν, ο οποίος όμως δε δίστασε να παραδεχθεί ότι υπάρχει πιθανότητα να συνεχιστεί η τρομοκρατική δραστηριότητα από την Αλ Κάιντα ή από άλλες οργανώσεις που καθοδηγούνται η εμπνέονται από την Αλ Κάιντα.
Με το δείκτη ασφαλείας στην κόκκινη ζώνη, η Γαλλία τελούσε ήδη "ουσιαστικά στο υψηλότερο επίπεδο επαγρύπνησης", υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός.
Το δεύτερο στην κλίμακα επαγρύπνησης επίπεδο ασφαλείας, μετά από το πορφυρό, το κόκκινο καλείται όταν υπάρχουν "ισχυρές ενδείξεις για μία η περισσότερες σοβαρές επιθέσεις σε στόχους".
Το πορφυρό χρησιμοποιείται για να "προληφθεί ο κίνδυνος μεγάλης κλίμακας επίθεσης", σύμφωνα με το αντιτρομοκρατικό σχέδιο της κυβέρνησης υπό τον κωδικό Βιτζιπάιρετ.
Ο Φιγιόν διαβεβαίωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειές της για να επιτύχει την απελευθέρωση των δύο Γάλλων δημοσιογράφων του καναλιού 2 της γαλλικής τηλεόρασης, που διάγουν ήδη 450 ημέρες ομηρείας από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.
Στο τελευταίο δημόσιο μαγνητοφωνημένο μήνυμά του ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, τον Ιανουάριο, είχε απαιτήσει από τη Γαλλία να αποσύρει τα στρατεύματα της από τις Νατοϊκές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, όπου τα ανασυνταγμένα τάγματα των μαχητών Ταλιμπάν εξακολουθούν να κρατούν ενεργή την στρατιωτική ανάφλεξη.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία τη Δευτέρα ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί συζήτησε με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μπαράκ Ομπάμα για το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν.
Αφού ο Σαρκοζί εξήρε την αποφασιστικότητα που επέδειξαν ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα και οι ΗΠΑ, στην καταδίωξη του ηγέτη της Αλ Κάιντα, στη συνέχεια της συνομιλίας τους οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι ανεξάρτητα από το γεγονός ότι "ήταν ένα καίριο πλήγμα στην Αλ Κάιντα", η "δίκαιη και αναγκαία" προσπάθεια να εξαλειφθούν οι εστίες της τρομοκρατίας παγκοσμίως, είναι απαραίτητο να συνεχιστούν.
Keywords
Τυχαία Θέματα