Ξαναθάβεται ο Βωμός των Δώδεκα Θεών

Τα αρχαιολογικά ευρήματα που αποκαλύφθηκαν με τις πολύμηνες εργασίες του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, ανάμεσά τους και ο Βωμός των Δώδεκα Θεών, θα ξαναθαφτούν σύμφωνα με τη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου...
Για την επανακατάχωση θα χρησιμοποιηθούν φύλλα μολύβδου, στρώματα άμμου και χαλικιού, για την προστασία των αρχαίων από τους κραδασμούς, ενώ το θέμα
θα ξαναεξεταστεί μετά από μια πενταετία.

Στα έργα που ξεκίνησαν από τον περασμένο Σεπτέμβριο στη διαδρομή Ομόνοια – Μοναστηράκι του ΗΣΑΠ, το πλέον προβεβλημένο εύρημα είναι ο Βωμός, που αποτελούσε το «Σημείο Μηδέν» των Αρχαίων, αφού από εκεί μετρούσαν τις αποστάσεις.

Οι ανασκαφές ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο και πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή από την έξοδο της σήραγγας Μοναστηράκι προς Θησείο μέχρι τη σήραγγα που χρησιμοποιείται ως μια από τις εισόδους στην Αρχαία Αγορά.

Ανάμεσα στα ευρήματα είναι η θεμελίωση της Στοάς Ελευθερίου Διός και της οδού των Παναθηναίων, τμήμα υστερωμαϊκού κτιρίου, κατάλοιπα αρχαίου εργαστηρίου λιθοξοΐας, πηγάδι, φρέαρ, θαλαμωτός μυκηναϊκός τάφος κ.ά.

real.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα