Τρεις συλληψεις για σκληρο υλικο παιδικης πορνογραφιας...

22:56 14/4/2013 - Πηγή: Fimotro
Επιχείρηση για την αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας πραγματοποίησε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ερμούπολη Σύρου, έπειτα από έρευνες στο Διαδίκτυο, που διήρκεσαν περίπου ένα μήνα, κατά τις οποίες ...
χρησιμοποιήθηκε το ειδικό λογισμικό πρόγραμμα εντοπισμού χρηστών του Διαδικτύου, που διακινούν υλικό παιδικής πορνογραφίας, σε πραγματικό χρόνο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 41χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, ένας 49χρονος συνταξιούχος στην Αθήνα και ένας 52χρονος ναυτικός στην Ερμούπολη, ενώ σχηματίστηκαν συνολικά επτά δικογραφίες.

Σε βάρος δύο εκ των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών (κατοχή κάνναβης) .

Μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικών υπολογιστών με 7.000 GB σκληρού υλικού παιδικής πορνογραφίας, πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και δύο εξωτερικές μονάδες αποθήκευσης (usb sticks).

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, όπου υποβλήθηκαν και οι άλλες δικογραφίες.

Από την Αστυνομία υπενθυμίζεται ότι, για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στους αριθμούς 210-6476464 και 210-6476461 ή στέλνοντας e-mail στο 11012@ hellenicpolice .
Keywords
Τυχαία Θέματα