Η Canon αναπτύσσει την EOS R1, το νέο κορυφαίο μοντέλο στο σύστημα EOS R

Η Canon ανακοινώνει ότι αναπτύσσει την EOS R1, μια mirrorless φωτογραφική μηχανή full-frame, η οποία θα αποτελέσει το πρώτο μοντέλο κορυφαίων επιδόσεων με βάση RF για το Σύστημα EOS R, και θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Η EOS R1 είναι μια mirrorless μηχανή που απευθύνεται σε επαγγελματίες. Συνδυάζει την τεχνολογία αιχμής της Canon με κορυφαίες επιδόσεις, αυξημένη αντοχή και υψηλή αξιοπιστία, όπως αναμένεται από ένα εμβληματικό μοντέλο. Αυτή η μηχανή θα βελτιώσει δραματικά τις επιδόσεις λήψης φωτογραφιών και βίντεο (σε σύγκριση με την EOS R3) και θα καλύψει τις υψηλές απαιτήσεις των επαγγελματιών της εικόνας που εργάζονται στην πρώτη γραμμή διάφορων χώρων, όπως αθλητισμός, ειδησεογραφία και παραγωγή βίντεο.

Η μηχανή χρησιμοποιεί το νέο επεξεργαστή εικόνας DIGIC Accelerator, επιπρόσθετα του προϋπάρχοντος DIGIC X. Το νέο σύστημα επεξεργασίας εικόνας, που αποτελείται από αυτούς τους επεξεργαστές και έναν νέο αισθητήρα CMOS, επιτρέπει την επεξεργασία μεγάλου όγκου δεδομένων σε υψηλές ταχύτητες και παρέχει πρωτόγνωρες βελτιώσεις στο σύστημα Αυτόματης Εστίασης (AF) και άλλες λειτουργίες.

Συνδυάζοντας το νέο σύστημα επεξεργασίας εικόνας και τεχνολογία βαθιάς μάθησης (deep learning) σε προηγμένο επίπεδο, η Canon επιτυγχάνει αναγνώριση των θεμάτων με υψηλή ταχύτητα και ακρίβεια. Για παράδειγμα, η ακρίβεια παρακολούθησης θεμάτων έχει βελτιωθεί σε σημείο που σε ομαδικά αθλήματα, όπου διασταυρώνονται πολλά θέματα, το θέμα στο οποίο στοχεύουμε, να μπορεί να παρακολουθείται χωρίς διακοπή ακόμη κι αν περάσει απευθείας μπροστά του κάποιος άλλος παίκτης. Επιπλέον, η λειτουργία AF «Προτεραιότητα Δράσης» αναγνωρίζει την κίνηση του θέματος, αναλύοντας ταχύτατα την κατάστασή του. Σε στιγμές κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού που είναι δύσκολο να προβλεφθεί τι θα συμβεί στη συνέχεια, αυτή η λειτουργία προσδιορίζει αυτόματα ως κύριο θέμα τον παίκτη που εκτελεί μια συγκεκριμένη ενέργεια, όπως το σουτ της μπάλας, και μετατοπίζει αμέσως το πλαίσιο AF, συμβάλλοντας στην επιτυχημένη καταγραφή καθοριστικών στιγμών του παιχνιδιού.

Ο συνδυασμός του νέου συστήματος επεξεργασίας εικόνας και της τεχνολογίας βαθιάς μάθησης θα συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας εικόνας. Η Canon υλοποιεί τη λειτουργία μείωσης θορύβου εικόνας (η οποία στο παρελθόν είχε αναπτυχθεί και βελτιωθεί στα πλαίσια λογισμικού για υπολογιστές) ως λειτουργία της μηχανής, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας της εικόνας και την υποβοήθηση της δημιουργικότητας των χρηστών.

Η Canon εργάζεται σε δοκιμές πεδίου για αυτήν τη μηχανή και θα υποστηρίξει την καταγραφή καθοριστικών και εντυπωσιακών στιγμών σε διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο μέλλον.

Μελλοντικά, η Canon θα συνεχίσει να επεκτείνει τη σειρά μηχανών και φακών RF του Συστήματος EOS R, συνεχίζοντας να καλύπτει τις απαιτήσεις ενός διευρυμένου φάσματος χρηστών και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της κουλτούρας φωτογραφίας και βίντεο.

Keywords
Τυχαία Θέματα