Readers Digest: Τίτλοι τέλους για την ιστορική βρετανική έκδοση έπειτα από 86 χρόνια κυκλοφορίας

Το Reader’s Digest ανέστειλε την έκδοση του στο Νησί οριστικώς έπειτα από 86 χρόνια αδιάλειπτης κυκλοφορίας. 

«Ήρθε το τέλος»,αναφέρει το τελευταίο σημείωμα της έκδοσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το περιοδικό κλείνει καθώς το τοπίο στον κλάδο των περιοδικών έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολο.

Το κλείσιμο έκανε γνωστό μέσω Instagram η διευθύντρια Εύα Μάκεβιτς με σχετική ανάρτηση. «Δυστυχώς η εταιρεία δεν μπορούσε να διαχειριστεί τις οικονομικές πιέσεις

που έχουν αναπτυχθεί στο σημερινό αδυσώπητο τοπίο των περιοδικών εκδόσεων».

Στα τέλη του 2023 είχε ανασταλεί και η έκδοση του τίτλου στον Καναδά επειδή «τα έσοδα από διαφημίσεις είχαν μειωθεί, αυξήθηκε το κόστος παραγωγής και παράδοσης και άλλαξαν οι συνήθειες του αναγωνιστικού κοινού».

Τα πιο πρόσφατα άρθρα του βρετανικού Reader’s Digest δημοσιεύθηκαν στο σάιτ του στις 24 Απριλίου.

Το Reader’s Digest UK έχει μια ταραχώδη πρόσφατη ιστορία. Το 2010 μπήκε σε καθεστώς διαχείρισης λόγω ελλείμματος 125 εκατ. λιρών στο συνταξιοδοτικό ταμείο.

Διασώθηκε από το το χρηματοπιστωτικό φαντ Better Capital στο πλαίσιο ενός διακανονισμού με τους πιστωτές που σήμαινε ότι μπορούσε να αναλάβει την επιχείρηση χωρίς τα χρέη. Η Better Capital πλήρωσε περίπου 14 εκατ. στερλίνες για το Reader’s Digest και στη συνέχεια επένδυσε άλλα  9 εκατ. στερλίνες,  αν και το 2013 απέλυσε 95 από τους 120 εργαζόμενους έκλεισε την έντυπη έκδοση, όμως συνέχισε να σημειώνει σημαντικές ζημίες.

Εν τέλει η Better Capital πούλησε τον τίτλο σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα για μόλις 1 λίρα.

Ο νέος αγοραστής, ένας  επενδυτής, είχε όραμα να επαναδραστηριοποιήσει το περιοδικό και να «χτυπήσει» το κυρίαρχο ανταγωνιστικό περιοδικό SAGA.

Πράγματι το περιοδικό επανακυκλοφόρησε ήταν κερδοφόρο αλλά το 2018 ο ιδιοκτήτης του το πούλησε στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο του. Φαίνεται ότι το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς δεν τα κατάφερε.

Η «μήτρα» όλων των σχετικών εκδόσεων, το αμερικανό Reader’s Digest, με έδρα το Μανχάταν και έτος ίδρυσης το 1922, εξακολουθεί να κυκλοφορεί στις ΗΠΑ από την Trusted Media Brands.

Διαβάστε επίσης:

Netflix: «Έκρηξη» συνδρομών το πρώτο τρίμηνο του 2024 – Έχει «ρεύμα» το πακέτο με διαφημίσεις

Eurovision 2024: «Εκστρατεία» καθησυχασμού για διεξαγωγή του διαγωνισμού χωρίς… παρατράγουδα – Κλιμάκωση στα μέτρα ασφαλείας

«Εκατομμυριούχος» και «Ελιά» τα πρώτα σε τηλεθέαση προγράμματα του Σαββατοκύριακου – Όπου φύγει-φύγει οι πιο πολλοί

Keywords
Τυχαία Θέματα
Readers Digest, Τίτλοι,Readers Digest, titloi