Ολυμπιακοί Αγώνες: Το μενού των αποστολών στο Παρίσι – Χωρίς τηγανητές πατάτες και μπέργκερς

Το εστιατόριο στο Χωριό των αθλητών στο Παρίσι θα είναι ανοιχτό όλο το 24ωρο στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά και των Παραολυμπιακών, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των χιλιάδων αθλητών, με γνώμονα τις υψηλές διατροφικές ανάγκες τους, που είναι κλειδί για την επιτυχία τους στους αγωνιστικούς χώρους.

Το εστιατόριο στο Χωριό των Αθλητών ανοίγει σήμερα τις πύλες του, στο παρισινό προάστιο

Σεν Ντενί και η εταιρία που έχει την ευθύνη για τη λειτουργία του το χαρακτήρισε «το μεγαλύτερο εστιατόριο στον κόσμο», καθώς θα καλύψει τις ανάγκες 15.000 αθλητών.

Το εστιατόριο έχει χώρους ταυτόχρονης υποδοχής 3.500 ατόμων και σχεδιάστηκε με τις υψηλότερες προδιαγραφές. Διατροφολόγοι θα βρίσκονται επί ποδός για να δίνουν λύσεις σε κάθε περίπτωση, καθώς οι ανάγκες των αθλητών κάθε αθλήματος είναι διαφορετικές.

Στο μενού περιλαμβάνονται 500 συνταγές, αλλά δεν υπάρχει ούτε μία που να περιλαμβάνει τις γνωστές γαλλικές τηγανητές πατάτες, ούτε μπέργκερς. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, το 2012, οι αθλητές μπορούσαν να παραγγείλουν μπέργκερς, αλλά η χορηγία της αμερικανικής εταιρίας γρήγορου φαγητού McDonald’s στην Ολυμπιακή Επιτροπή ολοκληρώθηκε το 2018. Ωστόσο στο τραπέζι των αθλητών θα σερβίρεται Coca-Cola, αλλά και σόδα.

Τα βασικά συστατικά για τα πιάτα που θα σερβίρονται θα είναι φρέσκα και εξασφαλίζονται με συμβόλαια με ντόπιους παραγωγούς. Οι αθλητές θα έχουν πρόσβαση σε μπαρ με σαλάτες και φρούτα, που σερβίρονται παράλληλα με διάφορα τυριά και γαλακτοκομικά προϊόντα. Σούπες, ψητά, πίτσες, πάστα και γλυκά περιλαμβάνονται στο καθημερινό μενού και στο εστιατόριο θα λειτουργεί διαρκώς μπουφές με ζεστά πιάτα. Το ένα τρίτο των πιάτων που θα διατίθενται έχει ως βάση τα λαχανικά.

Το σερβίρισμα των πιάτων θα γίνεται με βάση γεωγραφικές περιοχές: Γαλλία, Ασία, Αφρική, Καραϊβική και Διεθνείς Κουζίνες, έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες όλων των αθλητών, από οποιουδήποτε κι αν προέρχονται.

Έξω από το εστιατόριο οι αθλητές θα μπορούν να δοκιμάζουν τα ιδιαίτερα πιάτα της γαλλικής γαστρονομίας,  που θα ετοιμάζουν τρεις γνωστοί σεφ, οι Ακράμ Μπεναλάλ, Αμαντίν Σανιό και Αλεξάντρ Μαζία, σε συνεργασία με τους σεφ της εταιρίας που έχει αναλάβει τη λειτουργία του εστιατορίου – τους Σαρλ Γκιλόι και Στεφάν Σισερί.

Διαβάστε επίσης:

Ξύλο στο κοινοβούλιο της Ταϊβάν για τις… μεταρρυθμίσεις (video)

Κύπρος: Μαζικά απειλητικά μηνύματα σε σχολεία – Ψάχνει τον αποστολέα η αστυνομία (Video)

«Απασφάλισε» ο Κιμ: Εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας

Keywords
Τυχαία Θέματα