Σεισμός Ταϊβάν: Στους 7 οι νεκροί από τα 7,4 Ρίχτερ – Τουλάχιστον 711 οι τραυματίες

Ο αριθμός των νεκρών από τον σεισμό των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (οι σεισμολόγοι υποβάθμισαν το μέγεθος που αρχικά μετρήθηκε 7,5), που έπληξε το πρωί την Ταϊβάν ανήλθε σε 7, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Παράλληλα, η κυβέρνηση κάνει λόγο για τουλάχιστον 711 τραυματίες, καθώς αρκετά κτίρια έχουν καταρρεύσει, κυρίως στην περιοχή Χουαλιέν, η οποία ήταν στο επίκεντρο.

Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό στην Ασιατική χώρα τα τελευταία 25 χρόνια, με την πρωτεύουσα, Ταϊπέι, να έχει επίσης ζημιές.

Breaking News:

#Tsunami Alert
SAD News coming from Taiwan and Japan, Major loss there.

Massive earthquake (7.5 magnitude+) WHICH HIT Taiwan & Japan
Sending Prayers ! pic.twitter.com/KPF0i5kg9i

— SR ⁶⁹ (@ultimate__d) April 3, 2024

Στην Χουαλιέν, οι αρχές εκφράζουν φόβους για δεκάδες ή και εκατοντάδες παγιδευμένους κάτω από ερείπια κτιρίων που δεν άντεξαν την ισχύ του σεισμού. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην Χουλιέν υπάρχουν τουλάχιστον 77 εγκλωβισμένοι.

Ιαπωνία και Κίνα έχουν προσφέρει ήδη βοήθεια, ενώ κι άλλες χώρες έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να βοηθήσουν με κάθε τρόπο, καθώς η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

This is plastic house.
This house is successfully done.
HORRIFIC VIDEOS OF MASSIVE #earthquake (7.5 magnitude) WHICH HIT #Taiwan & #japan ARE CIRCULATING EVERYWHERE. #Tsunami MIGHT HIT THEM SOON. pic.twitter.com/uQ27YfQ96c

— HASSAN
Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεισμός Ταϊβάν, 74 Ρίχτερ – Τουλάχιστον 711,seismos taivan, 74 richter – toulachiston 711