Στα «κάγκελα» οι νοσοκομειακοί γιατροί με την εγκύκλιο που αλλάζει τη σειρά αναμονής για ειδικότητα

Την άμεση αντίδραση της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών ΑθήναςΠειραιά (ΕΙΝΑΠ) προκαλεί εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για κατάργηση της ισχύουσας σειράς αναμονής για έναρξη ειδικότητας.

Το προεδρείο της ΕΙΝΑΠ, καταγγέλλει ότι η επιλογή των γιατρών ανατίθεται σε συγκεκριμένη ομάδα καθηγητών, οι οποίοι θα αποφασίζουν ποιοι πτυχιούχοι Ιατρικής θα ξεκινούν ειδικότητα “κατά προτεραιότητα”

και ποιοι ειδικευμένοι ιατροί θα ξεκινούν εξειδίκευση “κατά προτεραιότητα” σε όλα τα τμήματα του ΕΣΥ και σε όλες τις πανεπιστημιακές κλινικές. Αυτό το γεγονός τους βρίσκει κάθετα αντίθετους και ζητούν να αποσυρθεί η επίμαχη εγκύκλιος.

Στην ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ αναφέρει: «Δεν είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες που γίνεται απόπειρα να τεθούν φραγμοί στην έναρξη ειδικότητας, γίνεται ολοφάνερη η πρόθεση επιλογής των ‘ημετέρων’. Οι ευθύνες του προέδρου του ΚΕΣΥ αλλά και όλων αυτών που επιχειρούν να διαχειριστούν εργολαβικά το μέλλον των νέων γιατρών είναι τεράστιες.

Προειδοποιούμε ότι:

Δεν θα δεχτούμε καμία παρέμβαση στον τρόπο με τον οποίο οι πτυχιούχοι Ιατρικής αρχίζουν ειδικότητα.Οι γιατροί του ΕΣΥ είμαστε οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για την εκπαίδευση των νέων γιατρών, δεδομένου ότι η μεγάλη τους πλειοψηφία εκπαιδεύεται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ με την δική μας ευθύνη και εποπτεία.

Συγκεκριμένα, το 75% εκπαιδεύονται σε τμήματα του ΕΣΥ έναντι 25% σε πανεπιστημιακές κλινικές. Οι πανεπιστημιακοί ιατροί είναι υπεύθυνοι για την προπτυχιακή εκπαίδευση των φοιτητών ιατρικής, η οποία οφείλει να είναι ομότιμα υψηλού επιπέδου.

Απαιτούμε να προσληφθούν άμεσα ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι γιατροί χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση πέραν του πτυχίου Ιατρικής και να καλυφθούν όλες οι πολλές κενές θέσεις που υπάρχουν».

Η ΕΙΝΑΠ ζητάει την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου.

Διαβάστε επίσης:

ΟΕΝΓΕ: Εικόνες πολέμου στην εφημερία του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματά»

«Γερνάει» το ΕΣΥ: 23.582 κενές θέσεις σε 11 χρόνια – 300 υπάλληλοι τον μήνα αποχωρούν με σύνταξη χωρίς να αναπληρώνονται

Παγκόσμια Ημέρα για το Άσθμα: «Η εκπαίδευση ενδυναμώνει»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στα «κάγκελα» οι νοσοκομειακοί γιατροί με την εγκύκλιο που αλλάζει τη σειρά αναμονής για ειδικότητα,