ΣΥΡΙΖΑ: Η μάχη των 33 ημέρων και τα προσωπικά στοιχήματα Κασσελάκη – τριήμερη περιοδεία στην Ήπειρο

Με τριήμερη περιοδεία στην Ήπειρο συνεχίζει το πρόγραμμά του ο Στέφανος Κασσελάκης αμέσως μετά τις ημέρες του Πάσχα στην Κέρκυρα. Σήμερα επισκέπτεται την Πρέβεζα και τον ευρύτερο νομό της Θεσπρωτίας, αύριο μεταβαίνει στην Άρτα και στη συνέχεια επισκέπτεται τα Γιάννενα όπου θα παραμείνει και την Πέμπτη συνεχίζοντας τις επαφές του.

Αναμένεται να ακολουθήσει και νέα

περιοδεία στην Κρήτη, στην οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δίνει ιδιαίτερο βάρος λόγω καταγωγής, αλλά και για να ανακτήσει το κόμμα το χαμένο έδαφος έναντι του ΠΑΣΟΚ και του επίσης κρητικού Νίκου Ανδρουλάκη.

Πλέον ο στόχος δεν είναι απλώς η δεύτερη θέση άλλωστε, αλλά η δεύτερη θέση με ένα καλό αποτέλεσμα, με τον Στέφανο Κασσελάκη πάντα να μιλά για την μεγάλη ή την απόλυτη ανατροπή και για «πρωτιά».

Η Κουμουνδούρου αλλά και τα κορυφαία στελέχη αρκούνται σε στόχους που θεωρούν πιο ρεαλιστικούς με βάση τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να σταθεροποιείται γύρω στο 15 – 16 % (με βάση τις εκτιμήσεις των εταιρειών). Βάζουν τον πήχη μεταξύ του αποτελέσματος των πρόσφατων εθνικών εκλογών (17,8%) και του 20% ή λίγο πιο πάνω, ώστε να δοθεί η εντύπωση της «ανατροπής του πολιτικού σκηνικού» στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αποκλείει βέβαια κανένα σενάριο, καθώς έχει χαρακτηρίσει απολύτως εφικτή την υπέρβαση του 20% και ταυτόχρονα έχει πει πως δε θα θεωρήσει «αποτυχία» κανένα αποτέλεσμα, καθώς «είναι εδώ για να μείνει» και να μετρηθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Σαφώς, ένα καλό αποτέλεσμα θα ευνοήσει τα προσωπικά του στοιχήματα να αναδειχθεί κυρίαρχος και στο εσωτερικό του κόμματος, αποδυναμώνοντας κάθε φωνή αμφισβήτησης, αλλά και στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς (παρόλο που τα άλλα κόμματα αυτού του χώρου δεν θεωρούν ότι ο Κασσελάκης «παίζει» σε αυτό το γήπεδο πια).

Επιπλέον, ένα καλό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ σε συνδυασμό με ένα κακό αποτέλεσμα για τη ΝΔ (το σενάριο για 20% έναντι 29% αντιστοίχως στο οποίο έχει αναφερθεί) θα του επιτρέψει στο μετεκλογικό σκηνικό να εμφανίζεται πιο βάσιμα ως διεκδικητής της εξουσίας, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι ο στόχος του.

Οι «απολιτίκ» και οι «μη ανιχνεύσιμοι» ψηφοφόροι

Με βάση τα παραπάνω ο Στέφανος Κασσελάκης το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει να σηκώνει την προεκλογική εκστρατεία κατά βάση μόνος του, με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση στο επικοινωνιακό κομμάτι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε για να επιτεθεί στην κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη προσωπικά, είτε για να στείλει κάποιο μήνυμα σε ειδικά κοινά (πχ στους νέους μέσω τικ τοκ) και να αναδείξει προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είτε για να προβάλει στιγμές με θετική υποδοχή του κοινού κατά τις περιοδείες του ως απόδειξη της δημοφιλίας του.

Σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να συνεχίσει τις «επιθέσεις φιλίας» σε κοινά τα οποία δεν ήταν στόχος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, προσδοκώντας να κινητοποιήσει ψηφοφόρους μη πολιτικοποιημένους, απογοητευμένους από την κυβέρνηση ή ακόμη και από την πολιτική. Η φιλοδοξία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα είναι να προσελκύσει ψηφοφόρους που περνούν κάτω απ’ τα ραντάρ των δημοσκοπήσεων και εφόσον φτάσουν στην κάλπη (το δύσκολο σκέλος) θα επιτρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την έκπληξη.

Σε πολιτικό επίπεδο θα συνεχίσει να αναδεικνύει ως βασικές αιχμές τα Τέμπη και γενικότερα το Κράτος Δικαίου, αλλά και την ακρίβεια, για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και πρόταση νόμου με 11 άμεσα και μεσομακροπρόθεσμα μέτρα και έχει προαναγγείλει καμπάνια για μετά το Πάσχα.

Διαβάστε επίσης:

Επιστροφή στην προεκλογική εκστρατεία για τον Μητσοτάκη: Τα στοιχήματα και οι προβληματισμοί

ΥΠΕΞ για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε μουσουλμανικό τέμενος: Πρόκληση για τη διεθνή κοινότητα, πρόκειται για μνημείο UNESCO

Νίκος Φίλης: Κάλεσμα για κοινή δράση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων για την Ειρήνη στην Παλαιστίνη

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Κασσελάκη –, Ήπειρο,syriza, kasselaki –, ipeiro