Ζωγραφίζοντας τον άνεμο…

«Το κορίτσι που ζωγράφιζε τον άνεμο» έχει τίτλο το νέο παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα.

Ανοίγοντάς το ανοίγετε και τον ασκό του Αιόλου, ελευθερώνοντας τους ανέμους της γης, της θάλασσας και τ’ ουρανού. Ανέμους που παίζουν και χορεύουν με τα φύλλα του φθινοπώρου, ανέμους που σκορπίζουν τα σύννεφα φέρνοντας την άνοιξη, ανέμους που μας δροσίζουν και μας  χαϊδεύουν το καλοκαίρι, αλλά και ανέμους που μας παγώνουν τον χειμώνα και ανταριάζουν τις θάλασσες.

Τι θα συμβεί όμως όταν η Μυρτώ, ένα κορίτσι

που αγαπά τη ζωγραφική, θελήσει να τους γνωρίσει;

Ποιος θα μπορούσε να της αφηγηθεί καλύτερα τους ανέμους; Θα καταφέρει άραγε να τους ζωγραφίσει;

Ας γνωρίσουμε τους ανέμους κι ας μάθουμε τα ονόματά τους και τις ιστορίες που κουβαλούν μαζί με τη Μυρτώ και μέσα από την αφήγηση ενός παλιού ναυτικού, του Καπετάν Γιώργη.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από την Αρτέον Εκδοτική με ονειρική εικονογράφηση των Ραφαήλ Ελκάς και Μαρίας Νασοπούλου.

Ο συγγραφέας. Ο Βασίλης Κάργας γεννήθηκε στο Αργυρό Ευβοίας και από το 1980 ζει στην Αλεξανδρούπολη. Είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης. Εργάσθηκε για πολλά χρόνια στο Γραφείο Τύπου της Νομαρχίας Έβρου και συνδιοργάνωσε 16 Πανελλήνια Δημοσιογραφικά Συνέδρια στη Σαμοθράκη. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες και περιοδικά της Θράκης, της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Διηύθυνε το λογοτεχνικό περιοδικό «Εξώπολις» και συνδιευθύνει τις ιστοσελίδες Artpress-Παραμεθόριες ματιές στον πολιτισμό (http://artpress.sundaybloody.com) και Παραμυθόριος (https://paramythorios.blogspot.com). Έχει βραβευθεί από το Μορφωτικό ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης με το βραβείο «Μαρκίδες Πούλιου» για την πολύπλευρη προσφορά του στη δημοσιογραφία της Περιφέρειας. Στον ελεύθερο χρόνο του σκαρώνει παραμύθια με την εντεκάχρονη κόρη του Ευαγγελίνα, όπως το έμμετρο παραμύθι «Η Παράξενη παρέα του Ορφέα» (εκδόσεις Λιβάνη, 2018), το οποίο έγινε παιδική όπερα από το Δημοτικό Ωδείο Αλεξανδρούπολης, «Ο κρυμμένος θησαυρός» (Ελληνοεκδοτική, 2020) και «Ο βυθός άνω-κάτω» (εκδόσεις Κομνηνός, 2023).

Οι εικονογράφοι. Ο Ραφαήλ Ελκάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1997 και από μικρός αγάπησε τη ζωγραφική. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ωστόσο τον κέρδισε το πάθος του για την εικονογράφηση.

Η Μαρία Νασοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία και Θεολογία. Διδάχτηκε την τέχνη της Αγιογραφίας στη σχολή της Μητροπόλεως Γλυφάδας κατά τη φοίτησή της στη Θεολογική Σχολή Αθηνών.

ΥΓ.: Καλό Πάσχα με τα παιδιά μας, μικρά και μεγάλα!

Διαβάστε επίσης:

Το «Ρεμπέτικο» του Σταύρου Ξαρχάκου στη Θεσσαλονίκη – Μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Γης

Ο Ράνταλ Έμετ σκηνοθέτησε με ψευδώνυμο ταινία με τον Τζον Τραβόλτα – Είναι κατηγορούμενος σε υποθέσεις κακοποίησης

«Lapis Lazuli»: Ακατέργαστο πέτρωμα του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ζωγραφίζοντας,zografizontas