Αυτό το φαγητό είναι ό, τι πρέπει για τις κρύες μέρες!

14:29 10/1/2024 - Πηγή: Star
Τώρα που η θερμοκρασία έπεσε και τα «κρύα έπιασαν», μία πολύ ωραία ιδέα είναι να μαγειρέψετε χοιρινό με σέλινο φρικασέ.Χοιρινό κοκκινιστό με μήλαΤη συνταγή έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.Χοιρινό με κυδώνια: Μία υπέροχη συνταγή για όλη την οικογένειαΥλικά για Χοιρινό
με σέλινο φρικασέ· 1 κιλό χοιρινό φιλέτο από κιλότο· 2 λίτρα νερό· 100γρ. ελαιόλαδο· 500γρ. σέλινο χοντρό· 500γρ. σελινόριζα· 1 κρεμμύδι ξερό· 2σκ. σκόρδο· ½ ματσάκι φρέσκο άνηθο· ½ ματσάκι φρέσκο μάραθο· Ξύσμα από 1-2 λεμόνια· Αλάτι· Φρεσκοτριμμένο πιπέριΥλικά για το αυγολέμονο· 3 αυγά· Χυμό από 2 λεμόνιαΕκτέλεση για Χοιρινό με σέλινο φρικασέ· Κόβουμε το χοιρινό μας σε κυβάκια και το προσθέτουμε σε κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό.· Αφήνουμε να πάρει βράση, το στραγγίζουμε και το πλένουμε με κρύο νερό.· Σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο στο ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά.· Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το χοιρινό.· Σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα το χοιρινό μας, για 5-6 λεπτά.· Προσθέτουμε 400γρ. νερό και βράζουμε για 20 λεπτά.· Προσθέτουμε το σέλινο σε κύβους, τη σελινόριζα σε κύβους, τον άνηθο ψιλοκομμένο, το μάραθο ψιλοκομμένο, το ξύσμα λεμονιού αλάτι και πιπέρι.· Σιγοβράζουμε για 25-30 λεπτά.· Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος.· Χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα χειρός και προσθέτουμε το λεμόνι.· Σιγά σιγά προσθέτουμε ζωμό από την κατσαρόλα χτυπώντας συνεχώς το μείγμα.· Περιχύνουμε το αυγό μέσα στη κατσαρόλα και βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά κουνώντας την πίσω μπρος για να πάει παντού η σάλτσα και να πήξει.· Όταν πάρει μια βράση σβήνουμε τη φωτιά.· Σερβίρουμε.Δείτε το breakfast@star
Keywords
Τυχαία Θέματα