Οβίδε: “Λεμπρόν και Ναβάρο μπορούν να παλέψουν για το Νο1”

18:44 8/4/2024 - Πηγή: Tennis24

Άκρως αισιόδοξος για το μέλλον της συνεργασίας των Χουάν Λεμπρόν και Πακίτο Ναβάρο εμφανίστηκε ο Ροντρίγκο Οβίδε. Ο προπονητής του Λεμπρόν παραχώρησε συνέντευξη στη Mundo Deportivo, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο της δημιουργίας του διδύμου των Ισπανών, αλλά και της δικής του παρουσίας στην ομάδα.

Ο Αργεντινός κόουτς στάθηκε επίσης και σε πιο τεχνικά θέματα, ως προς το τι περιμένει να εμφανίσουν οι Λεμπρόν/Ναβάρο εντός κορτ, δηλώνοντας παράλληλα την πεποίθησή του

πως οι δυο τους θα είναι μέσα στο παιχνίδι για την κατάκτηση της Νο1 θέσης στην παγκόσμια κατάταξη, στο φινάλε της σεζόν.

Λεμπρόν και Πακίτο. Τι σου θυμίζουν αυτά τα δύο ονόματα;
Η πιο κοντινή ανάμνηση είναι πως οι δυο τους ήταν στο Νο1 (το 2019). Αυτό έχει ο κόσμος και οι ίδιοι στο μυαλό τους, ότι έπαιξαν σε υψηλό επίπεδο μαζί.

Οι Λεμπρόν και Ναβάρο ως… εκρηκτικό δίδυμο το 2019.

Πώς δημιουργήθηκε η ομάδα; Σε πήρε τηλέφωνο ο Λεμπρόν;
Με τον Χουάν είχαμε ήδη μιλήσει από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, όταν φημολογήθηκε ο χωρισμός Λεμπρόν-Γκαλάν. Εκεί είχαμε κάποια προσέγγιση, αλλά τελικά μετά το Barcelona Master Final αποφάσισαν να μείνουν μαζί, οπότε το αφήσαμε σε αναμονή.

Τώρα που αποφασίστηκε ο χωρισμός, ο Χουάν με πήρε τηλέφωνο να βρεθούμε και μου είπε για το σχέδιό του. Είμαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος που μπορώ να έχω μία τέτοια αποστολή, με τη φιλοδοξία που έχουν και οι δυο τους.

Οι Λεμπρόν και Ναβάρο σε μεγάλες στιγμές, το 2019.

Εκείνη τη στιγμή, το όνομα του Πακίτο ήταν ήδη στο τραπέζι;
Μίλησε μόνο σε εμένα (ο Λεμπρόν) και η πρόθεση ήταν να προπονηθεί μαζί μου, δεν μιλήσαμε για πιθανούς συνεργάτες. Στη συνέχεια έγινε το ίδιο πράγμα. Όταν με πήρε τηλέφωνο, είχε ήδη αποφασίσει να συναντηθεί με τον Πακίτο για να του προτείνει συνεργασία, η επιλογή συμπαίκτη δεν συζητήθηκε μεταξύ μας.

Θα συνεργαστείτε με τον Ραμίρο Τσόγια (προπονητής του Ναβάρο). Πώς θα οργανωθείτε; Η φόρμουλα δύο ή περισσότερων προπονητών γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη.
Λόγω του αριθμού των αλλαγών συμπαικτών, νομίζω ότι είναι καλύτερο για κάθε παίκτη να έχει και να πορεύεται με έναν συγκεκριμένο προπονητή. Εάν αλλάξεις συμπαίκτη, αλλάζεις και προπονητή και έναν μήνα μετά χαλάει η δουλειά που έχει γίνει ως τότε. Είναι χάος. Για αυτό επιλέγεται αυτή η φόρμουλα δύο προπονητών.

Το συζητήσαμε και, από την εμπειρία μου, νομίζω ότι μια ομάδα τεσσάρων ατόμων με δύο προπονητές με διαφορετικές απόψεις είναι πιο δύσκολη. Τις περισσότερες ημέρες θα προπονούνται μαζί μου (και οι δύο παίκτες) και θα ταξιδεύω στα τουρνουά. Ο Ραμίρο είναι μέσα στην ομάδα, αλλά θα το κάνουμε με αυτόν τον τρόπο για να διατηρήσουμε την τάξη. Εγώ θα οδηγήσω την ομάδα.

Οι Ροντρίγκο Οβίδε, Χουάν Λεμπρόν, Πακίτο Ναβάρο και Ραμίρο Τσόγια.

Ποια είναι τα σημεία-κλειδιά σε αυτό το ζευγάρι, τι είδους πάντελ θα δούμε; Ποιες διαφορές θα έχουν από την πρώτη συνεργασία τους (το 2019);
Αμφότεροι έχουν πλέον άλλη ωριμότητα. Ο Πακίτο βρίσκεται σε μια ιδανική στιγμή για να αξιοποιήσει το “τραίνο” του Λεμπρόν και το αντιμετωπίζει με μεγάλη θέληση. Έχει αυτή τη αυτή τη δίψα και τον καλώς εννοούμενο θυμό, θέλει να παλέψει για την κορυφή.

Ο Χουάν γνωρίζει πολύ καλά τον Πακίτο και τον επέλεξε διότι ξέρει ότι είναι νικητής και ότι στο κορτ επιβάλλεται και στέκεται καλά σε κάθε ματς. Μαζί οι δυο τους συνιστούν έναν εκρηκτικό συνδυασμό, είναι αμφότεροι ιδιαίτερες ιδιοσυγκρασίες συναισθηματικά. Εάν ταιριάζουν καλά, θα είναι ένα πολύ σκληρό ζευγάρι.

Οι Λεμπρόν και Ναβάρο ως συμπαίκτες στην Εθνική Ισπανίας, το 2022.

Έχετε μιλήσει για τη διαχείριση χαρακτήρων και αυτά τα συναισθήματα;
Όχι πραγματικά. Μου το έχουν ρωτήσει (και άλλοι δημοσιογράφοι) τις τελευταίες ημέρες και δεν το έχουμε συζητήσει. Βρίσκονται σε διαφορετικούς χρόνους συγκριτικά με το 2019, είναι πιο διαμορφωμένοι χαρακτήρες και κατασταλαγμένοι. Δεν νομίζω ότι θα τους συμβεί κάτι τέτοιο (ανάγκη διαχείρισης χαρακτήρων) και, εάν συμβεί, θα καταφέρουμε να το αντιμετωπίσουμε. Το να έχουμε τον Ραμίρο και εμένα είναι ένα συν, διότι μας ξέρουν και τους ξέρουμε.

Ο Λεμπρόν έχει περάσει πολλά τον τελευταίο καιρό. Το συμβάν στο Κατάρ, ο πανηγυρισμός στο Ριάντ, ο χωρισμός από τον Γκαλάν. Πώς τον βλέπεις;
Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων. Αυτοί που είναι νοσταλγικοί και κοιτάζουν το παρελθόν και εκείνοι που κοιτάζουν το παρόν και το μέλλον. Ο Χουάν είναι ένας από τους δεύτερους. Από την πρώτη ημέρα πάει με κίνητρο και ενθουσιασμό, το αντιμετωπίζει ως μία μεγάλη πρόκληση. Έχει το Νο1 της κατάταξης στο μυαλό του.

Μιλώντας περισσότερο για το παιχνίδι, πώς θα παίξει αυτό το ζευγάρι;
Είναι ένα πολύ ευέλικτο ζευγάρι, μπορεί να προσαρμοστεί σε στυλ Ντι Νένο-Στούπατσουκ, με μεγαλύτερο όγκο παιχνιδιού, αλλά και σε στυλ Κοέγιο-Τάπια και να παίζει μόνο δύο-τρεις μπάλες σε κάθε ράλι. Ο Πακίτο έχει μοναδικά αισθητήρια και ο Χουάν έχει βίαιες αλλαγές ρυθμού, ταχύτητας και έκρηξης. Το στυλ τους θα καθοριστεί από το τι θέλουν να κάνουν. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε ορίσει στυλ. Θα δούμε τι είναι κατάλληλο και τι όχι.

Σε ένα βίντεο της πρώτης προπόνησης είδαμε τον Χουάν στα αριστερά. Σκέφτεστε την ανταλλαγή θέσεων και, εάν ναι, σε ποιο πλαίσιο;
Η επιλογή υπάρχει διαθέσιμη και το συζητήσαμε από την πρώτη στιγμή. Και οι τέσσερις συμφωνούμε ότι είναι μια βιώσιμη επιλογή και ότι κάποια στιγμή μπορεί να εμφανιστεί στο παιχνίδι.

Μπορεί αυτό το δίδυμο να παλέψει για το Νο1 του κόσμου;
Υπάρχουν τέσσερα ζευγάρια που μπορούν να παλέψουν για το Νο1 και, εάν παραμείνουν μαζί, νομίζω πως θα είναι μια πολύ ωραία σεζόν. Κατακτώντας πέντε ή έξι τουρνουά, ίσως μπορεί να βρεθεί μία ομάδα στο Νο1. Υπάρχουν τέσσερα δίδυμα που πρέπει να λάβουμε υπόψιν, γιατί μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε.

Οι Τάπια και Κοέγιο έχουν αποδειχθεί ανώτεροι στο ξεκίνημα της σεζόν.
Αυτή τη στιγμή οι Τάπια και Κοέγιο είναι το πιο δυνατό ζευγάρι, είναι ξεκάθαρο. Αλλά σιγά-σιγά οι τίτλοι θα μοιραστούν, και τα Major δίνουν επίσης πολλά βαθμολογικά κέρδη. Ένα ζευγάρι που κερδίζει τρία Major, θα είναι και στην κορυφή.

Μιλάς για ζευγάρια που θα συνεχίσουν έως το τέλος του χρόνου, αλλά με δεδομένη την πείρα σου, σου φαίνεται εφικτό αυτό;
Νομίζω ότι από τώρα μέχρι το τέλος του χρόνου όλα θα παραμείνουν ίδια. Πιστεύω ότι και σε άντρες και σε γυναίκες, τα δίδυμα που σχηματίστηκαν τώρα είναι και αυτά που θα μείνουν. Όλοι το θέλουν. Ο παίκτης θέλει να διατηρήσει την ομάδα και την άνεσή του.

Το ίδιο και ο προπονητής, διότι η συνεργασία με έναν νέο συμπαίκτη θέλει πάντοτε χρόνο. Όλοι περιμένουμε την μακροζωία ενός διδύμου, ώστε να δούμε εάν μπορεί να διατηρηθεί μία γραμμή δουλειάς που έχουμε κάνει.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Rodrigo Ovide (@rodri_ovide)

The post Οβίδε: “Λεμπρόν και Ναβάρο μπορούν να παλέψουν για το Νο1” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα