Άδειο το Φτερικούδι μετά το σκάνδαλο – «Πέσαμε από τα σύννεφα»

Άδειο είναι πλέον το χωριό Φτερικούδι, μετά το σκάνδαλο στην Μονή του Οσσίου Αββακούμ, όπως αναφέρουν κάτοικοι του χωριού στο Πρωτοσέλιδο.

Αρχικά ο κ Μόδεστος Ιακώβου, κοινοτάρχης του χωριού ανέφερε ότι για το σκάνδαλο ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Μητροπολίτη στις 6 Μαρτίου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Ιακώβου ανέφερε ότι τους μοναχούς τους είχε και ακόμη τους έχει ψηλά στη συνείδηση του.

Για τα βίντεο που κυκλοφόρησαν είπε ότι η σημερινή τεχνολογία μπορεί να κάνει τη μέρα νύχτα.

«Το μεγαλύτερο σκάνδαλό εν τούτο που αν εσυνέβηκε στην Ιερά Μονή ή το μεγαλύτερο σκάνδαλο

είναι ο τρόπος που παρουσιάστηκε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όταν ο Μακαριότατος μου είπε ότι θα γίνει γνωστή η υπόθεση εμένα αμέσως στο μυαλό μου ήρθε ο Παγκράτιος» είπε ο κοινοτάρχης.

Κάτοικος του χωριού είπε ότι «ο κόσμος πίστεψε στα θεία και έπαιρνε δύναμη, μετά που έγιναν όλα αυτά δεν ήξερε τι να κάμει, κάποιοι που είναι και πιο αδύναμοι χαρακτήρες καταρρέουν». 

Ερωτηθείσα αν κλονίστηκε η πίστη της μετά από όσα ακούστηκαν απάντησε αρνητικά. «Πέσαμε από τα σύννεφα, δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο. Η κοινότητα μας έσφυζε από ζωή, κάθε Κυριακή το χωριό είχε κίνηση».

Επιπλέον ανέφερε ότι επηρεάστηκε τόσο το Φτερικούδι από το σκάνδαλο όσο και τα άλλα χωρία όπως ο Ασκάς και το Παλαιχώρι. 

Ερωτηθείς ο κοινοτάρχης αν γνώριζε για τις πολεοδομικές παρατυπίες απάντησε,

«Είχαν καταμετρήσει τα κτίρια και μας είπαν ότι θα δώσουν μεγάλο περιθώριο για να βγουν οι άδειες οικοδομής. Εμείς είχαμε καταλάβει ότι ο μισός δρόμος που πάει προς τον Όσσιο είναι γραμμένος από το κεντρικό χωριό και ο άλλος μισός ήταν άγραφος. Εμείς τρέχαμε σαν κοινότητα να γράψουμε τον δρόμο για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι οικοδομικές εργασίες όμως τέσσερα τμήματα διαφωνούσαν, πολεοδομία και έπαρχος ζητούσαν 6 μέτρα πλάτος διότι υπήρχε κίνηση. Το τμήμα Περιβάλλοντος δεν ενέκρινε την εγγραφή του δρόμου, η Θήρα είχε τις δικές της απόψεις και δεν επέτρεπε την διάπλαση του δρόμου».

Διαβάστε επίσης:

Κληρίδης για σκάνδαλο Μ. Αββακούμ: Είναι μια κόλαση, πίστεψαν σε τσαρλατάνους

Μονή Αββακούμ: «Εσφαλμένη η πληροφόρηση για αρμοδιότητες της Ιεράς Συνόδου»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άδειο, Φτερικούδι, – Πέσαμε,adeio, fterikoudi, – pesame