Από το αεροδρόμιο Λάρνακας τo 95% των τουριστών στις κατεχόμενες περιοχές

Από το αεροδρόμιο Λάρνακας τo 95% των τουριστών στις κατεχόμενες περιοχές, σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Τουρκοκυπρικαός Τύπος. 

Η Yeni Düzen γράφει ότι ο γενικός διευθυντής του ξενοδοχείου Ακαπούλκο στα κατεχόμενα, Οζέρ Οζμπιλέν δήλωσε ότι το 95% των τουριστών που έρχονται στα κατεχόμενα, προσγειώνονται στη Λάρνακα.

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο Οζμπιλέν αναρωτήθηκε πως μπορούν να φέρουν τουρίστες στη «χώρα» με τις ακριβές τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων και δήλωσε: «Το 95% των τουριστών που έρχονται στο βορρά, προσγειώνονται στη Λάρνακα. Δεν το λέμε εμείς αυτό, αλλά

τα στατιστικά στοιχεία. Ο τουρισμός της βόρειας Κύπρου γίνεται μέσω της νότιας Κύπρου».

Εξάλλου, ο πρόεδρος της «ένωσης τουριστικών πρακτόρων» Ορχάν Τολούν δήλωσε ότι «οι πελάτες που αγαπούν την Κύπρο δεν έρχονται πλέον στο νησί μας» και πρόσθεσε: «Χάσαμε τους ξένους τουρίστες. Δεν μπορούμε να φέρουμε εδώ ούτε τους Βρετανούς που μας γνωρίζουν.  Υπάρχει μια αύξηση των Τούρκων πελατών. Δεν υπάρχει αύξηση στους ξένους».

Αναφέροντας ότι παρόλο που υπάρχει αύξηση 60% στους πρώτους 4 μήνες των τουριστικών στοιχείων, τα στοιχεία είναι 20% πίσω σε σχέση με το 2018, ο Τολούν σημείωσε ότι παρόλο που πολλά ξενοδοχεία 3 και 4 αστέρων στην κατεχόμενη Κερύνεια είναι κλειστά ή αν είναι ανοικτά δεν έχουν πελάτες, ενώ ικανοποιητική πληρότητα παρουσιάζουν ξενοδοχεία με καζίνο ή μικρά ξενοδοχεία στο κέντρο της Κερύνειας και στην παραλία.

Διαβάστε ακόμη: Τούρκος Αντιπδόεδρος: «Ο αιώνας της Τουρκίας θα είναι και ο αιώνας της ΤΔΒΚ»

Keywords
Τυχαία Θέματα