Καταδικάζουν την επίθεση στον Σλοβάκο Πρωθυπουργό ηγέτες από όλο τον κόσμο

Ηγέτες από όλο τον κόσμο αντέδρασαν με σοκ και καταδίκη στην επίθεση που δέχτηκε ο Πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος υπέστη την Τετάρτη τραύματα που απειλούν τη ζωή του από πυροβόλο όπλο, σε μια απόπειρα δολοφονίας, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε τον πυροβολισμό «αποτρόπαιο έγκλημα» και δήλωσε ότι ελπίζει ο Φίτσο να αναρρώσει γρήγορα. «Γνωρίζω ότι ο Ρόμπερτ Φίτσο είναι ένας θαρραλέος και

δυνατός άνθρωπος. Ελπίζω πολύ ότι αυτές οι ιδιότητες θα τον βοηθήσουν να αντέξει αυτή τη δύσκολη κατάσταση", δήλωσε ο Πούτιν σε δήλωση που εξέδωσε το Κρεμλίνο.

«Καταδικάζουμε έντονα αυτή την πράξη βίας κατά του επικεφαλής της κυβέρνησης του γειτονικού μας κράτους και εταίρου. Θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί ότι η βία δεν θα γίνει κανόνας σε καμία χώρα, μορφή ή σφαίρα", δήλωσε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Έμαθα με βαθύ σοκ την είδηση της άνανδρης επίθεσης», ανέφερε η Πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι σε δήλωσή της, στην οποία τόνισε επίσης ότι η κυβέρνησή της «καταδικάζει απερίφραστα όλες τις μορφές βίας και τις επιθέσεις κατά των θεμελιωδών αρχών της δημοκρατίας και της ελευθερίας».

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε «του εύχομαι καλή δύναμη για ταχεία ανάρρωση. Οι σκέψεις μου είναι με τον Ρόμπερτ Φίτσο, τους αγαπημένους του και τον λαό της Σλοβακίας"

«Είμαι βαθύτατα σοκαρισμένος από την είδηση της άνανδρης επίθεσης κατά του Σλοβάκου Πρωθυπουργού Φίτσο», δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, ζητώντας επίσης να σταματήσει «η βία στην ευρωπαϊκή πολιτική».

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, Βίκτορ Ορμπάν είπε ότι ήταν "βαθύτατα συγκλονισμένος από την αποτρόπαια επίθεση" εναντίον του φίλου του, Πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίτσο. "Προσευχόμαστε για την υγεία του και τη γρήγορη ανάρρωσή του! Ο Θεός να ευλογεί αυτόν και τη χώρα του!».

«Είμαι συγκλονισμένος από την απόπειρα δολοφονίας του Ρόμπερτ Φίτσο, ενός μεγάλου φίλου για μένα και για τη Σερβία. Αγαπητέ φίλε, προσεύχομαι για σένα και για την υγεία σου", δήλωσε ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Καταδικάζουν, Σλοβάκο Πρωθυπουργό,katadikazoun, slovako prothypourgo