Κρίσιμος ο ρόλος των Γραμμών Βοηθείας για Παιδιά λέει το Hope For Children

Τον κρίσιμο ρόλο των γραμμών βοηθείας για παιδιά και εφήβους υπογραμμίζει το “Hope For Children” CRC Policy Center, το οποίο τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Γραμμών Βοηθείας για παιδιά και εφήβους, που γιορτάζεται από το 2007 στις 17 Μαΐου σε όλες τις χώρες ανά το κόσμο, που ανήκουν στο παγκόσμιο δίκτυο του Child Helpline International (CHI).

"Οι Γραμμές Βοήθειας παίζουν κρίσιμο ρόλο, δίνοντας φωνή στα παιδιά, ενθαρρύνοντάς τα να ζητήσουν

βοήθεια για οποιαδήποτε ζητήματα τα απασχολούν. Έμπειροι επαγγελματίες είναι έτοιμοι να παρέχουν βοήθεια, υποστήριξη και καθοδήγηση, διασφαλίζοντας ότι τα παιδιά και οι νέοι ακούγονται και τα προβλήματά τους αντιμετωπίζονται άμεσα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το HFC.

Σημειώνει ότι οι Γραμμές Βοήθειας είναι ουσιαστικές για την πρόληψη, την αναγνώριση και την υποστήριξη των παιδιών και των νέων που αντιμετωπίζουν διάφορα ευαίσθητα ζητήματα. Αυτές οι υπηρεσίες συλλέγουν και αναλύουν δεδομένα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, συμβάλλοντας στη δημιουργία προστατευτικών μέτρων και ευαισθητοποίησης του κοινού για τις ενέργειες που λαμβάνονται.

Η διαθεσιμότητα των Γραμμών Βοήθειας ενισχύει το μήνυμα ότι τα παιδιά και οι νέοι δεν είναι ποτέ μόνοι τους, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το HFC, καθώς μπορούν να επικοινωνήσουν με αυτές τις γραμμές όποτε το χρειάζονται, με τη βεβαιότητα ότι οι συνομιλίες τους θα γίνουν με σεβασμό και εμπιστευτικότητα. "Ο στόχος είναι να αισθάνονται ασφάλεια και εμπιστοσύνη ώστε να λάβουν την υποστήριξη που χρειάζονται", αναφέρει.

Γραμμές βοήθειας: 1466, 116111, 116000

Το “Hope For Children” CRC Police Center, με πρωταρχικό του μέλημα τα δικαιώματα των παιδιών λειτουργεί τρεις Γραμμές Βοηθείας. Η Γραμμή Βοήθειας Hope For Children 1466 δίνει δωρεάν τηλεφωνική στήριξη σε όλα τα παιδιά και τις οικογένειες στην Κύπρο. Η γραμμή λειτουργεί επί 24ωρης βάσης κάθε μέρα και τα Σαββατοκύριακα και παρέχει ψυχολογική, κοινωνική και νομική υποστήριξη, συμβουλές και καθοδήγηση σε θέματα που σχετίζονται με τη προστασία των παιδιών.

Επιπλέον, υπάρχει η Ευρωπαϊκή Γραμμή Βοήθειας για παιδιά και έφηβους 116111. Η γραμμή λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 20:00 και κάθε Σάββατο από τις 9:30 έως τις 14:00. Στην Κύπρο, η Ευρωπαϊκή Γραμμή Βοήθειας λειτουργεί με τη συνεργασία των HFC και ΣΠΑΒΟ. Η γραμμή παρέχει την ευχέρεια στους ανήλικους να μιλήσουν για οτιδήποτε τους απασχολεί.

Ακόμα, υπάρχει η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000. Λειτουργεί σε 24ωρη βάση 365 μέρες το χρόνο. Η γραμμή βοήθειας 116000 στοχεύει στην πρόληψη αλλά και το χειρισμό περιπτώσεων εξαφανισμένων παιδιών και στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε υπηρεσίες υποστήριξης για τους συγγενείς των παιδιών που αγνοούνται. Η γραμμή λειτουργεί με τη συνεργασία των HFC και ΣΠΑΒΟ, και με πρωτόκολλο συνεργασίας με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και την Αστυνομία Κύπρου

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα