«Πόλεμος» κροτίδων στις γειτονιές – «Μας τρομοκρατούν-Παιδιά ακρωτηριάζονται»

Είκοσι - τέσσερις ώρες πριν το Σάββατο της Ανάστασης και οι κροτίδες ξεκίνησαν να σκάνε η μία πίσω από την άλλη.

Η ανησυχία των κατοίκων σε ολόκληρη την Κύπρο λόγω του θορύβου που δημιουργείται από τις δεκάδες κροτίδες που σκάνε κάθε βράδυ μέχρι και την ανάσταση του Κυρίου, εντείνεται, 

καθώς οι αρχές όσες κροτίδες και να κατάσχουν, το συγκεκριμένο φαινόμενο είναι σχεδόν αδύνατο να εξαλειφθεί.

Πολίτης μιλώντας στην κάμερα του ΣΙΓΜΑ ανέφερε «μας τρομοκρατούν. Είναι τόσο ξαφνικό που δεν το περιμένεις. Είναι γιορτές και κάτι πρέπει να κάνουν όμως από την άλλη τα ζώα τρέχουν να φύγουν».

Διαβάστε ακόμη: Αναπαράσταση της μεταφοράς του Σταυρού και φέτος στον Κάθηκα (pics &vid)

Ένας άλλος κύριος ανέφερε ότι «είναι κρίμα νέα παιδιά να ακρωτηριάζονται. Δεν είναι ένα χόμπι. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να εξαλειφθεί από αυτό τον τόπο».

Η Λειτουργός του Γραφείου Τύπου της Αστυνομίας Ελένη Κωνσταντίνου, ανέφερε πώς η Αστυνομία όπως κάθε χρόνο βρίσκεται επί ποδός με σκοπό την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της χρήσης, κατοχής και εμπορίας κροτίδων και πυροτεχνημάτων. Συμπλήρωσε ότι προχωρούν σε όλες τις δέουσες ενέργειες.
Δεν είναι, όμως  μόνο αυτό το πρόβλημα.

Νεαροί που συναθροίζονται κάθε βράδυ αυτές τις μέρες δίπλα από σπίτια, προκαλούν συνεχώς ανησυχία στις γειτονιές με τις φωνές τους.

Μια κυρία κατήγγειλε στο ΣΙΓΜΑ τα όσα συμβαίνουν κάθε βράδυ στη γειτονιά της. «Από τις 6-7 και μετά αρχίζουν με καροτσάκια του σουπερμάρκετ και με τους κάλαθους να μεταφέρουν ξύλα . Είναι τρομερή η οχλαγωγία και δεν μπορούμε να κοιμηθούμε. Οργανώνονται και μιλούν συνέχεια για το θέμα της λαμπρατζιάς».

Δεν είναι πάντως μυστικό και το γεγονός πως τέτοιες μέρες, οι νεαροί συναγωνίζονται μεταξύ τους για να μαζέψουν ξύλα για το έθιμο της λαμπρατζιάς, με μικρούς αλλά και μεγάλους σε κάθε γειτονιά, να έχουν αρχίσει ήδη το μάζεμα των ξύλων, προκειμένου να κερδίσουν τη μάχη της μεγαλύτερης λαμπρατζιάς.

Στο επίκεντρο βρίσκονται και οι σχολικές Μονάδες, οι οποίες βρίσκονται εκτεθειμένες στα χέρια των νεαρών.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας, μας ενημέρωσε πως τα νέα για φέτος είναι καλά αφού μέχρι στιγμής καταγράφηκαν περιορισμένες ζημιές σε δύο σχολεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα