ΠτΒ σε Πρέσβειρα Λιβάνου: «Δεν είναι όλες οι περιοχές στη Συρία ανασφαλείς»

Με την Πρέσβειρα του Λιβάνου συναντήθηκε η Πρόεδρος της Βουλής.

Αυτούσια όσα ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου:

Γνωρίζετε πόσο σημαντικό είναι για την Κύπρο και δύσκολο για τους ανθρώπους, κατανοούμε τη δύσκολη κατάσταση στο Λίβανο.

Ωστόσο πιστεύουμε ότι μπορούμε να βρούμε μια συνεννόηση και για αυτό είστε εδώ, έχω κάποιες συγκεκριμένες εισηγήσεις που θα σας πω.

Έχουμε ήδη μια συμφωνία και είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε στη βάση αυτής της συμφωνίας

και ακριβώς η Κύπρος ως μέλος της ΕΕ θα πιέσει την ΕΕ να βοηθήσει το Λίβανο, να ελέγξει τη θάλασσα να σταματήσουν αυτή τη μεταναστευτική κρίση και τις ροές που έρχονται παράνομα, από παντού,

Πρέσβειρα, αυτό πιστεύουμε είναι κρίσιμο γιατί δεν είναι όλες οι περιοχές στη Συρία ανασφαλείς.

Υπάρχει κρίσης και θα συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση. Λίβανος και Κύπρος είναι θύματα της παράνομης μετανάστευσης, όσοι έρχονται παράνομα στην Κύπρο είναι παράνομα και στο Λιβανό, δύο εκατομμύρια Σύροι, στο Λίβανο και η οικονομική κρίση και η κατάσταση στη Γάζα επηρεάζουν και το νότιο Λίβανο, οι αρχές προσπαθούν να το σταματήσουν αλλά την ίδια ώρα ζητούμε τη δημιουργία ζώνης ασφάλεια εντός της Συρίας για να επιστρέψουν οι Συροι πρόσφυγες. Και είναι εδώ που χρειαζόμαστε την Κύπρο για να πιέσει την ΕΕ.

Συμφωνούμε απόλυτα αλλά χρειάζεται να κάνουμε περισσότερα, πρέπει να σταματήσει η πολιτική προστασία των Σύρων αυτό πιστεύουμε είναι πολύ κρίσιμο γιατί δεν είναι όλες οι περιοχές στη Συρία ανασφαλείς, αυτό είναι το ένα, το άλλο χρειάζεται να βοηθήσουμε το Λίβανο να εφαρμόσει τη διμερή συμφωνία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠτΒ, Πρέσβειρα Λιβάνου, Δεν, Συρία,ptv, presveira livanou, den, syria