Στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος η Παναγιώτου

Η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρ Μαρία Παναγιώτου αναχωρεί σήμερα για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος που θα πραγματοποιηθεί αύριο, 25 Μαρτίου 2024.

Του Συμβουλίου Περιβάλλοντος θα προεδρεύει ο Υπουργός Κλιματικής Μετάβασης, Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Συμμετοχικής Δημοκρατίας του Βελγίου κ. Alain Maron, ενώ θα συμμετάσχουν σε αυτό και οι Επίτροποι Κλίματος, και Περιβάλλοντος και

Ωκεανών κ. Wopke Hoekstra και κ. Virginijus Sinkevičius αντίστοιχα.

Τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν τους Υπουργούς της ΕΕ περιλαμβάνουν την πρόταση Οδηγίας για τα απόβλητα, τη συζήτηση σε πολιτικό επίπεδο για την πρόληψη των απωλειών κόκκων πλαστικού με σκοπό τη μείωση της ρύπανσης από μικροπλαστικά και την ανταλλαγή απόψεων επί της ανακοίνωσης σχετικά με τον κλιματικό στόχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2040. Επιπρόσθετα, θα συζητηθεί η Ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τη διαχείριση των κλιματικών κινδύνων και την προστασία των ανθρώπων και της ευημερίας τους, και η τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τα Εθνικά Σχέδια για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ).

Κατά τη διάρκεια γεύματος θα γίνει ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ανθεκτικότητα των υδάτων, στην οποία θα συμμετάσχει ο καθηγητής Patrick Willems από το Πανεπιστήμιο του Leuven.

Keywords
Τυχαία Θέματα