Στο Πακιστάν εντός της βδομάδας ο Πρόεδρος του Ιράν

Ο Ιρανός Πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Πακιστάν αυτή την εβδομάδα, ανακοίνωσε την Κυριακή το Ισλαμαμπάντ, καθώς οι δύο χώρες επιδιώκουν να βελτιώσουν τους δεσμούς τους μετά τις πυραυλικές επιθέσεις τον Ιανουάριο.

Η επίσκεψη, η οποία, σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν, θα πραγματοποιηθεί από Δευτέρα έως Τετάρτη, ήταν αμφίβολη καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή εντάθηκαν.

Η Τεχεράνη υποβάθμισε τη φαινομενική ισραηλινή επίθεση της Παρασκευής και έδειξε ότι δεν είχε σχέδια για αντίποινα,

μια απάντηση που φαινόταν να αποτρέπει την επέκταση του πολέμου Ισραήλ-Γάζας σε μια σύγκρουση για ολόκληρη την περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: Ιράν: Ο Χαμενεΐ ευχαρίστησε τις ένοπλες δυνάμεις για την επίθεση κατά Ισραήλ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Ραΐσι θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο και τον Πρωθυπουργό του Πακιστάν, τον Πρόεδρο της Γερουσίας και τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Πακιστανικό ΥΠΕΞ.

«Θα συζητήσουν επίσης τις περιφερειακές και παγκόσμιες εξελίξεις και τη διμερή συνεργασία για την καταπολέμηση της κοινής απειλής της τρομοκρατίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Ραΐσι θα επισκεφθεί μεγάλες πόλεις, όπως η Λαχόρη και το Καράτσι και θα επικεντρωθεί στους διμερείς και εμπορικούς δεσμούς, ανέφερε το Υπουργείο.

Το Πακιστάν κάλεσε όλα τα μέρη στη Μέση Ανατολή «να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση και να κινηθούν προς την αποκλιμάκωση».

Το Ιράν και το Πακιστάν είχαν μια ιστορία δύσκολων σχέσεων, αλλά οι πυραυλικές επιθέσεις τον Ιανουάριο ήταν τα πιο σοβαρά περιστατικά εδώ και χρόνια.

Οι γρήγορες προσπάθειες για μείωση της έντασης οδήγησαν στη συνέχεια σε διαβεβαιώσεις ότι σέβονται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα το ένα κράτος έναντι του άλλου, και δεσμεύτηκαν να επεκτείνουν τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πακιστάν, Πρόεδρος, Ιράν,pakistan, proedros, iran