Εκκένωση κατάληψης στη Νομική: 28 συλλήψεις από την ΕΛΑΣ -Βρέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες και στυλιάρια

Σε συνολικά 28 συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ το πρωί της Τρίτης, στο πλαίσιο εκκένωσης της κατάληψης στη Νομική Σχολή.

Από τις προσαγωγές των Αρχών, 28 μετατράπηκαν σε συλλήψεις και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 18 γυναίκες και 10 άνδρες, στους οποίους ασκήθηκαν διώξεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης, ενώ κατά περίπτωση και για απείθεια και φθορές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από τις 18

γυναίκες, οι 8 είναι από Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία, ενώ από τους 10 άνδρες, ο ένας είναι Ισπανός και οι άλλοι Έλληνες.

Οι Έλληνες δηλώνουν φοιτητές αλλά αρνούνται να πουν σε ποιες σχολές φοιτούν.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν κράνη, αντιασφυξιογόνες μάσκες και στυλιάρια.

Η Νομική Σχολή βρισκόταν υπό κατάληψη από το βράδυ της Δευτέρας. Οι Αρχές σε μία συντονισμένη επιχείρηση παρουσία του Εισαγγελέα, γύρω στις 11 το πρωί της Τρίτης προχώρησαν στην εκκένωση της κατάληψης.

Κατάληψη στη Νομική: Έστησαν σκηνές και ανήρτησαν πανό υπέρ της Παλαιστίνης

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, φοιτητές και αλληλέγγυοι είχαν στήσει σκηνές στο προαύλιο της Νομικής, ενώ είχαν αναρτήσει πανό και τη σημαία της Παλαιστίνης.

H κατάληψη ανακοινώθηκε μέσω κειμένου που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. «Υποστηρίζουμε και καλούμε όλες, όλους και όλα να στηρίξουν την πρωτοβουλία των φοιτητών και φοιτητριών της Νομικής Σχολής Αθηνών να καταλάβουν τη Σχολή Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών για την υποστήριξη της Παλαιστίνης και ενάντια στη συνεχιζόμενη γενοκτονία!», ανέφεραν μεταξύ άλλων.

Δείτε εικόνες από την εκκένωση της κατάληψης στη Νομική Σχολή / Φωτογραφίες: Intime

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκκένωση, Νομική, ΕΛΑΣ -Βρέθηκαν,ekkenosi, nomiki, elas -vrethikan