Γκιουζλεμέδες: Το παραδοσιακό τυροπιτάρι της Λέσβου με το περίεργο όνομα και το τραγανό φύλλο

Μια συνταγή που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε είναι το παραδοσιακό τυροπιτάρι της Λέσβου, οι γκιουζλεμέδες.

Οι γκιουζλεμέδες είναι το παραδοσιακό ορεκτικό της Μυτιλήνης, το τυροπιτάρι που μετέφεραν εκεί οι Μικρασιάτισες νοικοκυρές.

Η λέξη προέρχεται από την τουρκική λέξη «goz», που σημαίνει «μάτι» και παραπέμπει στις φουσκάλες που δημιουργούνται κατά το τηγάνισμα της ζύμης του γκιουζλεμέ.

Δείτε τη συνταγή για τους γκιουζλεμέδες Λέσβου, στο Bovary.gr

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα