Λίβανος: Ισραηλινά πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στα ανατολικά της χώρας

Οι IDF κατάφεραν πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ στον ανατολικό Λίβανο, λίγες ώρες αφού το λιβανέζικο σιιτικό κίνημα βομβάρδισε την περιοχή της Τιβεριάδας στο βόρειο Ισραήλ.

Σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ANI, «πέντε εχθρικές επιδρομές είχαν στόχο την περιοχή Χραϊμπέ» στην πόλη Μπααλμπέκ, προπύργιο της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα του ανατολικού Λιβάνου. Το πρακτορείο έκανε λόγο για «έναν τραυματία και υλικές ζημιές».

Εκατέρωθεν πλήγματα σε Λίβανο και Ισραήλ

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, ένα από τα πλήγματα

είχε στόχο «στρατόπεδο» της οργάνωσης, η οποία διαθέτει μεγάλο αριθμό βάσεων στην περιοχή αυτή που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία.

Χθες Τετάρτη το βράδυ η Χεζμπολάχ είχε ανακοινώσει ότι στοχοθέτησε βάση του στρατού κοντά στην Τιβεριάδα στο βόρειο Ισραήλ, περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τον Λίβανο.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε σήμερα ότι «ένα αεροπορικό πλήγμα εξαπολύθηκε βαθιά στον Λίβανο εναντίον στόχου τρομοκρατών» που συνδέεται με την κατασκευή «ρουκετών ακριβείας» της Χεζμπολάχ.

Από την αρχή του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου ο ισραηλινός στρατός και η Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν καθημερινά πυρά.

Το λιβανέζικο κίνημα, που δηλώνει ότι ενεργεί σε υποστήριξη προς τη Χαμάς, στοχοθετεί κυρίως θέσεις του ισραηλινού στρατού κοντά στη μεθόριο. Το Ισραήλ απαντά με επιδρομές εναντίον στόχων ολοένα και πιο βαθιά στο έδαφος του Λιβάνου και εξαπολύει στοχευμένα πλήγματα εναντίον στελεχών της Χεζμπολάχ.

Στη διάρκεια των επτά τελευταίων μηνών, τουλάχιστον 413 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαχητές της Χεζμπολάχ και σχεδόν 80 άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP.

Από την ισραηλινή πλευρά 14 στρατιώτες και δέκα άμαχοι έχουν σκοτωθεί, με βάση επίσημο απολογισμό, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους και στις δύο πλευρές των συνόρων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα