Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ουκρανία αξίζει κάθε υποστήριξη που μπορεί να λάβει εναντίον της Ρωσίας

Το δικό της μήνυμα μετά την έγκριση πακέτου βοήθειας προς την Ουκρανία από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, έστειλε μέσω X (πρώην Twitter) η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στην ανάρτησή της, η πρόεδρος της Κομισιόν σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ότι «η Ουκρανία αξίζει κάθε υποστήριξη που μπορεί να λάβει εναντίον της Ρωσίας», ενώ τονίζει ότι «οι διατλαντικοί σύμμαχοι είναι ενωμένοι στην υποστήριξη της ελευθερίας

και της δημοκρατίας».

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Το μήνυμά της μετά την έγκριση στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

«Χαιρετίζωτην, σε συντριπτικό ποσοστό, θετική ψήφοτης Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. ΗΟυκρανία αξίζει κάθε υποστήριξη πουμπορεί να λάβει έναντι της Ρωσίας. Τώρα,ζητάμε από τη Γερουσία των ΗΠΑ να ψηφίσειτο συντομότερο δυνατό, καθώς διακυβεύονταιζωές. Οι διατλαντικοί σύμμαχοι είναιενωμένοι στην υποστήριξη της ελευθερίαςκαι της δημοκρατίας», έγραψε χαρακτηριστικάστην ανάρτησή της η πρόεδρος της Κομισιόν.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα το βράδυ του Σαββάτου, 20/04, έγινε γνωστό ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε στρατιωτική βοήθεια αξίας άνω των 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, προκειμένου να ενισχύσει την άμυνά της έναντι της Ρωσίας.

Σε συνέχεια των παραπάνω, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, «για την απόφαση να παραμείνουν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ούρσουλα, Λάιεν, Ουκρανία, Ρωσίας,oursoula, laien, oukrania, rosias