Πανελλήνιες 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις για τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία

Λίγες ημέρες απέμειναν για την έναρξη των Πανελληνίων 2024 και το iefimerida.gr σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων ΜΕΘΟΔΙΚΟ θα σας παρουσιάζει καθημερινά προτεινόμενα θέματα για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα.

Η αρχή γίνεται σήμερα, Παρασκευή 17 Μαΐου 2024, με το πρώτο μάθημα στο οποίο εξετάζονται (στις 31 Μαΐου) οι υποψήφιοι, τη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, μάθημα Γενικής Παιδείας. Τις αμέσως

επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν προτεινόμενα θέματα για τα υπόλοιπα μαθήματα όλων των Ομάδων Προσανατολισμού.

Από τις 31 Μαΐου, δε, η πολύπειρη ομάδα του Ομίλου Φροντιστηρίων ΜΕΘΟΔΙΚΟ (με παραρτήματα σε Γλυφάδα, Άνω Γλυφάδα, Νέα Σμύρνη και Αργυρούπολη) θα παρουσιάζει μέσω του iefimerida.gr:

Σχόλιο σχετικά με τη δυσκολία των θεμάτων αμέσως μετά τη δημοσιοποίησή τους.Λύσεις Θέματος Α και Β σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.Ολοκληρωμένες λύσεις με σχήματα σε τέλεια μορφή.

Δείτε σε μορφή PDF τα προτεινόμενα θέματα και τις απαντήσεις για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας από τον Όμιλο Φροντιστηρίων ΜΕΘΟΔΙΚΟ:

(αν δεν ανοίγει το PDF πατήστε σε αυτόν τον σύνδεσμο):

Πανελλήνιες 2024: Πόσοι είναι οι εισακτέοι φέτος

Όπως γνωστοποίησε με σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας, ο συνολικός αριθμός των εισακτέων για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά (2024-2025) θα ανέλθει στις 68.851. Αυτός ο αριθμός κινείται γενικά στα περυσινά επίπεδα, αυξημένος κατά 277 θέσεις σε σχέση με πέρυσι (για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 ο αριθμός εισακτέων είχε ανέλθει στις 68.574).

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι Πανελλήνιες ξεκινούν στις 30 Μαΐου για τα ΕΠΑΛ, ενώ μία ημέρα αργότερα τη σκυτάλη παίρνουν τα Γενικά και Εσπερινά Λύκεια.

Οι Πανελλήνιες για τα Γενικά Λύκεια ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου, ενώ στα ΕΠΑΛ στις 17 Ιουνίου. Οι ευρωεκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα την Κυριακή 9 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει ότι την Παρασκευή 7 Ιουνίου και τη Δευτέρα 10 Ιουνίου τα σχολεία θα είναι κλειστά και δεν θα διεξαχθούν εξετάσεις. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ).

Πανελλήνιες 2024: Οι θέσεις σε όλες τις σχολέςΤο αναλυτικό πρόγραμμα των Πανελλαδικών

Για τους μαθητές ΓΕΛ οι Πανελλήνιες 2024 αρχίζουν στις 31 Μαΐου 2024 με το μάθημα Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, που είναι Γενικής Παιδείας.

Στη συνέχεια, την Τρίτη 4 Ιουνίου εξετάζονται σε Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας). Την Πέμπτη 6 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και την Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Λόγω των ευρωεκλογών θα υπάρξει ένα κενό μερικών ημερών και οι Πανελλήνιες Εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας) και Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Αναφορικά με το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2024 για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, έχει ως εξής: Έναρξη την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 με το μάθημα των Νέων Ελληνικών. Στη συνέχεια, την 1η Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα). Θα ακολουθήσουν, από τις 3 έως και τις 17 Ιουνίου, οι εξετάσεις σε μαθήματα ειδικότητας, με ενδιάμεσο κενό, λόγω των ευρωεκλογών, μεταξύ 5 και 11 Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου 2024. Επίσης, η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθούν από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πανελλήνιες 2024, Προτεινόμενα, Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία,panellinies 2024, proteinomena, neoelliniki glossa, logotechnia