Κομμώτρια Πάτρα λιποαναρρόφηση: «Δεν έκανε πλαστικός χειρουργός την επέμβαση»

Σε κλίμα οδύνης είπαν χθες το μεσημέρι (17/05) συγγενείς και φίλοι το τελευταίο «αντίο» στην άτυχη Χαρά Ιωαννίδη, η οποία έχασε τη ζωή της έπειτα από επέμβαση λιποαναρρόφησης. «Η επέμβαση έγινε στις 12 το μεσημέρι, ο γιατρός μας διαβεβαίωσε ότι όλα πήγαν καλά. Πήγαμε σπίτι και λίγο αργότερα η μητέρα μου άρχισε να πονά και να έχει ναυτίες. Το βράδυ ένιωσε πόνους στα πόδια και λίγο αργότερα ενώ κοιμόμασταν ήρθε και με ξύπνησε. Ζαλιζόταν και την πονούσε έντονα το κεφάλι» υποστηρίζει η κόρη της 57χρονης στην εφημερίδα «Γνώμη».

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία της Πάτρας μετά την ξαφνική απώλεια

της 57χρονης Χαράς. «Η επέμβαση έγινε στις 12 το μεσημέρι, ο γιατρός μας διαβεβαίωσε ότι όλα πήγαν καλά. Πήγαμε σπίτι και λίγο αργότερα η μητέρα μου άρχισε να πονά και να έχει ναυτίες. Το βράδυ ένιωσε πόνους στα πόδια και  λίγο αργότερα ενώ κοιμόμασταν ήρθε και με ξύπνησε. Ζαλιζόταν και την πονούσε έντονα το κεφάλι» υποστηρίζει η κόρη της 57χρονης στην εφημερίδα «Γνώμη».

Η κόρη της 57χρονης ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της…

«Την πήγα στο νοσοκομείο. Εκεί μας είπαν ότι οι εξετάσεις ήταν καθαρές, όμως η μαμά μου ζαλιζόταν. Ξαναπήγαμε σπίτι. Στο ασανσέρ στην κυριολεξία… λιποθύμησε πάνω μου. Την συνεφέρω και στη συνέχεια την ξαναπάω αυτή τη φορά σε ιδιωτικό νοσοκομείο. Της έκαναν τρίπλεξ, εξετάσεις αίματος και μας έδωσαν εξιτήριο. Με το που γυρίσαμε σπίτι άρχισε να έχει και έντονο πόνο στο στομάχι. Τα πόδια της έβγαζαν φουσκάλες. Δεν μπορούσε να μιλήσει η μαμά μου. Πήρα την Αστυνομία. Με περιπολικό την μεταφέραμε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας. Οι γιατροί έπεσαν πάνω κατά πάνω. Μάλιστα της διασωλήνωσαν όμως δεν τα κατάφερε» λέει στις δηλώσεις της

Συνάδελφοί της μιλούν στο T-live

«Μπήκε για μια επέμβαση τη Δευτέρα, μια επέμβαση ρουτίνας. Την ίδια μέρα δεν αισθανόταν καλά επισκέφθηκε κάποιο νοσοκομείο. Μετά επισκέφθηκε την κλινική που είχε κάνει την επέμβαση. Τη δεύτερη επισκέφθηκε πάλι ένα κρατικό νοσοκομείο… Εκεί έπεσε σε κώμα και κατέληξε» σημείωσε συνάδελφός της. Η 57χρονη γυναίκα ήταν αρκετά πετυχημένη, διατηρούσε ένα κομμωτήριο στο κέντρο της πόλης και ήταν ιδιαίτερα αγαπητή… Τραγικές φιγούρες ο σύζυγος και τα δυο της παιδιά.

Θάνατος κομμώτριας στην Πάτρα: «Δεν έκανε πλαστικός χειρουργός την επέμβαση»

«Δεν είναι πλαστικός χειρουργός, ο γιατρός που έκανε τη λιποαναρρόφηση», ανέφερε ο γνωστός πλαστικός χειρουργός και μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου, Ιωάννης Λύρας, για τον γιατρό που τέλεσε την επέμβαση στην 57χρονη κομμώτρια της Πάτρας. «Δεν είναι καθόλου απλή επέμβαση η λιποαναρρόφηση. Παγκοσμίως οι περισσότεροι θάνατοι από την πλαστική χειρουργική γίνονται από τη λιποαναρρόφηση και από καμία άλλη επέμβαση», επεσήμανε ο κ. Λύρας, μιλώντας στην εκπομπή «Live News».

«Ως μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου, από δική μου έρευνα, είδα ότι το άτομο που έκανε την επέμβαση δεν είναι πλαστικός χειρουργός. Επειδή δεν είναι πλαστικός χειρουργός, το πειθαρχικό συμβούλιο των πλαστικών δεν θα ασχοληθεί, όμως θα ασχοληθεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών», τόνισε. Συμπληρωματικά, ο πλαστικός χειρούργος είπε ότι η επέμβαση της λιποαναρρόφησης πραγματοποιήθηκε χωρίς να έχει γίνει κανένας προεγχειρητικός έλεγχος στην ασθενή.

Τι λέει ο Ανδρέας Φουστάνος

Ο πλαστικός χειρουργός, Ανδρέας Φουστάνος, με αφορμή τον τραγικό θάνατο της 57χρονης κομμώτριας στην Πάτρα, μίλησε για τα πρωτόκολλα που θα πρέπει να ακολουθούνται σε μία επέμβαση λιποαναρρόφησης, «η οποία είναι σοβαρή και πρέπει να γίνει με όλη την προσοχή και να λάβει ο γιατρός τα μέτρα του». «Σε όλες τις επεμβάσεις πρέπει να γίνεται προεγχειρητικός έλεγχος, οποιαδήποτε να είναι η ηλικία του ασθενή. Είναι ιατρικό λάθος το να μη γίνει αυτός ο έλεγχος», επεσήμανε, μιλώντας στο MEGA.

Ειδικά για την επέμβαση που έκανε η γυναίκα από την Πάτρα, ο κ. Φουστάνος, ανέφερε: «Μου φαίνεται περίεργη αυτή η ιστορία όπως την άκουσα. Πήγε και μέσα σε λίγη ώρα έφυγε, τι επέμβαση ήταν αυτή που μέσα σε λίγη ώρα έφυγε; Τι πράγματα είναι αυτά; Δεν είχε πάρει φάρμακο για αναισθησία; Μετά από μία τέτοια επέμβαση (λιποαναρρόφησης) έπρεπε να υπάρχει παρακολούθηση». «Δεν αφήνεις έναν ασθενή να φύγει να πάει σπίτι του μετά από μια επέμβαση να πάει σπίτι του αν δεν βεβαιωθείς ότι είναι καλά» τόνισε ο κ. Φουστάνος και επανέλαβε ότι «μια επέμβαση λιποαναρρόφησης δεν γίνεται στο πόδι, θέλει πολλή προσοχή».

Εξωτερικη φωτο από αρχείο

Keywords
Τυχαία Θέματα