Λογιστής εξαπατούσε αλλοδαπούς με πληρωμή δήθεν παραβόλων για άδειες παραμονής

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από την Ασφάλεια Καστοριάς, οι αστυνομικοί της οποίας προσπαθούν να βρουν τον ακριβή αριθμό αλλοδαπών, που έχουν πέσει θύματα εξαπάτησης λογιστή.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όπως αποδεικνύεται από δύο τρανταχτές περιπτώσεις, που εξιχνιάστηκαν έως τώρα, οι αλλοδαποί πλήρωναν έως 200 ευρώ τον λογιστή για την υποβολή της αίτησης και για την πληρωμή του «παραβόλου», όπως τους έλεγε, αλλά διαπίστωσαν, ότι καμία αίτηση δεν είχε υποβληθεί και ότι οι ίδιοι βρίσκονταν στον αέρα σε σχέση με τα δικαιολογητικά

μόνιμης παραμονής τους! Όπως γνωστοποίησε η Αστυνομία, «εξιχνιάσθηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, δύο περιπτώσεις απάτης και μία πλαστογραφία, που τελέσθηκαν στην πόλη της Καστοριάς, σε βάρος δύο αλλοδαπών, μιας 33χρονης γυναίκας και ενός 48χρονου άνδρα, κατά περίπτωση.

Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 30χρονου ημεδαπού, λογιστή, σε βάρους του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας». Στη συνέχεια οι αστυνομικοί παρουσιάζουν τον τρόπο με τον οποίο εξαπατήθηκαν οι αλλοδαποί, καθώς πιστεύουν αδίκως ότι υπάρχουν κι άλλα θύματα που θεωρούν ότι η αίτησή τους έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά.

150 ευρώ

«Ειδικότερα», αναφέρουν «όπως προέκυψε μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων των ανωτέρω αστυνομικών, την 16-10-2023, ο 48χρονος αλλοδαπός, ως πελάτης, κατέβαλε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ στον 30χρονο λογιστή του, για την πληρωμή παραβόλου υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης ανανέωσης της άδειας διαμονής του. Στη συνέχεια, ο ανωτέρω λογιστής παρουσιάζοντας του ψευδή γεγονότα ως αληθή, προκειμένου να τον πείσει για την υποβολή της αίτησης, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, κατήρτισε και παρείχε στον 48χρονο πλαστή βεβαίωση υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για ανανέωση άδειας διαμονής, την οποία ουδέποτε υπέβαλλε ηλεκτρονικά στην αρμόδια υπηρεσία.

Και άλλη αλλοδαπή

Συνεχιζόμενης της προανάκρισης προέκυψε ότι την 29-03-2024, ο ανωτέρω λογιστής εξαπάτησε ακόμη μία 33χρονη αλλοδαπή, παριστάνοντας της ψευδή γεγονότα ως αληθή, περί υποβολής για λογαριασμό της ηλεκτρονικού αιτήματος ανανέωσης άδειας διαμονής, λαμβάνοντας από την ίδια το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ για υποτιθέμενη πληρωμή παραβόλου και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ για την συγκεκριμένη παροχή υπηρεσίας».

Από την Αστυνομία κατασχέθηκε, η πλαστή βεβαίωση υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης για ανανέωση άδειας διαμονής. Και καταλήγει η Αστυνομία: «Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, εξετάζοντας τη συμμετοχή του 30χρονου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Λογιστής,logistis