Ψηφιακό Σχολείο από Σεπτέμβριο: Σε ποιους θα απευθύνεται

Από τη Βέροια, ο πρωθυπουργός μίλησε νωρίτερα σήμερα, 17 Μαϊου, σχετικά με την παρουσίαση του Ψηφιακού Σχολείου και την επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής. Παρών ήταν και ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, «το σχολείο, όπου έγινε η παρουσίαση του Ψηφιακού Σχολείου, στα Ριζώματα Ημαθίας έχει πια – όπως και πολλά άλλα σχολεία στην επικράτεια – διαδραστικούς πίνακες. Έχουμε τοποθετήσει 20.000 και πρόκειται να τοποθετήσουμε 36.000

διαδραστικούς πινακες μέχρι το τέλος του χρόνου. Αυτοί οι διαδραστικοί πίνακες χρηματοδοτήθηκαν από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 36δις τα οποία προσωπικά διαπραγματεύτηκα στην Ευρώπη, για να μπορέσουν να στηρίξουν μία σειρά από τέτοιες δράσεις».

Σχετικά με το Ψηφιακό Φροντιστήριο, όπως εξήγησε ο ίδιος, «από τον επόμενο Σεπτέμβριο, τα παιδιά τα οποία θα πηγαίνουν στην Γ’ Λυκείου, και τα οποία είτε είναι σε απομονωμένες περιοχές, είτε δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ένα κλασικό φροντιστήριο, θα μπορούν να παρακολουθούν διαδικτυακά φροντιστηριακά μαθήματα για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις από εξαιρετικούς δημόσιους καθηγητές δωρεάν, για να στηρίξουμε και την ελληνική περιφέρεια και τις ελληνικές οικογένειες, οι οποίες μπορεί όντως να δοκιμάζονται».

Φωτογραφίες: Veriotis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ψηφιακό Σχολείο, Σεπτέμβριο,psifiako scholeio, septemvrio