ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Σκέτη απογοήτευση

Πολύ χαμηλές είναι οι επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφερειακές εκλογές, με το ποσοστό των υποψηφίων του κόμματος να υπολείπεται σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και του καταστροφικού ποσοστού των βουλευτικών εκλογών (18%), γεγονός που συνιστά μια ακόμα προειδοποίηση για τον νέο αρχηγό Στέφανο Κασσελάκη. NΣε καμία περιφέρεια ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ δεν περνάει

σε δεύτερο γύρο- με εξαίρεση τη Θεσσαλία όπου όμως είναι κοινός υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ- και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις η μάχη δίνεται ανάμεσα σε επίσημο γαλάζιο υποψήφιο και αντάρτη υποψήφιο προερχόμενο από τη Νέα Δημοκρατία. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Στην Περιφέρεια της Αττικής, που συνήθως βγάζει και το βασικό πολιτικό συμπέρασμα για τη δύναμη των κομμάτων, ο εκλεκτός της Κουμουνδούρου Γιώργος Ιωακειμίδης μετά βίας πλησιάζει το 16%, με τον Νίκο Χαρδαλιά να εκλέγεται από τον πρώτο γύρο.

Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, ο υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Απόστολος Γκλέτσος βρίσκεται στο 25%, με τον υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας Φάνη Σπανό να εκλέγεται από τον πρώτο γύρο. Στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ο κ. Καρπέτας βρίσκεται στο 11% και μάλλον χάνει και από τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ κ. Σκιαδαρέση, ενώ ο εκλεκτός της Πειραιώς κ. Φαρμάκης εκλέγεται από την πρώτη Κυριακή.

ΘεσσαλίαΣτη Θεσσαλία παρά τις πλημμύρες και τις καταστροφές, ο κ. Κουρέτας παίρνει μεν ένα αξιοπρεπές ποσοστό της τάξης του 34% αλλά είχε τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ και το μεγάλο ποσοστό του κ. Αγοραστού της Νέας Δημοκρατίας είναι σίγουρα έκπληξη. Στην Ηπειρο, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέφος παίρνει μόνο το 12% της λαϊκής ψήφου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία η μάχη θα δοθεί στον β΄γύρο ανάμεσα στον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κασσαπίδη και τον αντάρτη γαλάζιο υποψήφιο κ. Αμανατίδη, ενώ από την πλευρά της η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ζεμπιλιάδου – με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ- είναι στο 20%.

Τα ίδια και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μυλόπουλος παίρνει ένα φτωχό 7% περίπου, κάτω και από το ποσοστό του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ κ. Παπαστεργίου και από τον υποψήφιο του ΚΚΕ κ. Αβραμόπουλου.

Στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τα ίδια. Ο εκλεκτός της Κουμουνδούρου παίρνει μόλις το 6% της ψήφου, κάτω και από το ποσοστό του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ κ. Καγγελίδη, ενώ η μάχη στον β΄γύρο θα δοθεί ανάμεσα στον επίσημο γαλάζιο υποψήφιο κ. Μέτιο και τον αντάρτη κ. Τοψίδη.

Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χαχλάκα, αν και είχε τη στήριξη και του ΠΑΣΟΚ, μένει στο 10% περίπου, κάτω και από την υποψήφια του ΚΚΕ κ. Κυρίτση.

Στην περιφέρεια Ιονίων νήσων ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γαλατσάτος παίρνει 16% και η μάχη θα δοθεί ανάμεσα στην επίσημη υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κράτσα και τον αντάρτη κ. Τρεπεκλή. Στην περιφέρεια Πελοποννήσου όπου πιθανώς ο κ. Πτωχός εκλέγεται από σήμερα, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μάκαρης παίρνει μάλλον κάτω από το 8% της ψήφου.

Στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο κ. Χατζημάρκος (Νέα Δημοκρατία) βγαίνει από την πρώτη Κυριακή, ενώ η κ. Χρυσούλα Καραγιάννη παίρνει μόλις το 10%. Στην Κρήτη ο κ. Αρναουτάκης βγαίνει από σήμερα με ποσοστό που πλησιάζει το 80%- είχε το χρίσμα και από τη Νέα Δημοκρατία και από το ΠΑΣΟΚ- ενώ ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην βουλευτής κ. Δανέλλης μένει στο 11%.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, 2023, Σκέτη,syriza, 2023, sketi