Ξαπλώστρες κλοπή: Απίστευτο κι όμως ελληνικό

Μέσα στην πυκνή χιονόπτωση και τους ισχυρούς ανέμους, που έπνεαν στο νησί της Κεφαλλονιάς και τα εκτεταμένα προβλήματα ηλεκτροδότησης, από την αρχή της κακοκαιρίας, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να αφαιρέσουν από ξενοδοχείο του νησιού… ξαπλώστρες θαλάσσης (!), καρέκλες και πόρτες αλουμινίου! Όταν δε ακολούθησε έρευνα στην οικία όπου διέμενε το ζευγάρι των Ρομά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν… μπαλκονόπορτες, άλλες πόρτες αλουμινίου και πίνακες ζωγραφικής. Όλα τα πάρα πάνω, είχαν αφαιρεθεί τις προηγούμενες της κακοκαιρίας ημέρες και θα αποδοθούν και πάλι στην ιδιοκτησία της ξενοδοχείακής

μονάδας. Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας «συνελήφθησαν, τη Δευτέρα στην Κεφαλονιά, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παλικής, δύο ημεδαποί – ένας άνδρας και μια γυναίκα – για το αδίκημα της κλοπής κατά συναυτουργία.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

«Ειδικότερα», αναφέρεται «οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν άμεσα, καθώς όπως προέκυψε, λίγη ώρα πριν, είχαν αφαιρέσει από ξενοδοχειακή επιχείρηση περιοχής του Ληξουρίου, εξοπλισμό (πόρτες αλουμινίου, καρέκλες, ξαπλώστρες κ.α.), τον οποίο μετέφεραν με φορτηγό Ι.Χ. Σε έρευνες, που ακολούθησαν, σε χώρους ιδιοκτησίας του ημεδαπού, βρέθηκε και κατασχέθηκε επιπλέον εξοπλισμός (πόρτες αλουμινίου, μπαλκονόπορτες, πίνακες ζωγραφικής κ.α.), ο οποίος είχε αφαιρεθεί από την ίδια ξενοδοχειακή μονάδα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Ξαπλώστρες κλοπή: Και άλλα είδη θαλάσσης

 Τα είδη θαλάσσης, όμως, τράβηξαν το «ενδιαφέρον» και μιας 4μελούς σπείρας, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Ήδη σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24χρονου ημεδαπού, διότι, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μαζί με τρείς ακόμη δράστες, εισήλθαν σε επιχείρηση εμπορίας μηχανών θαλάσσης στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και αφαίρεσαν διάφορα μηχανήματα – αντικείμενα συνολικής αξίας περίπου 1.000 ευρώ.

Επτά επιβάτες «έχασαν» τα πορτοφόλια τους

Δικογραφία, ωστόσο, σχηματίστηκε και σε βάρος άλλου 43χρονου ημεδαπού, διότι στο σταθμό υπεραστικών λεωφορείων στην περιοχή της Μενεμένης, αφαίρεσε, χωρίς να γίνει αντιληπτός, από εφτά άτομα, ισάριθμα πορτοφόλια και τσάντες, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.548 ευρώ, 6 τραπεζικές κάρτες, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα.

Οι «αθόρυβοι» εισβολείς

Επίσης, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία των «αθόρυβων» διαρρηκτών, ενός 20χρονου και δύο ακόμη ατόμων, οι οποίοι διέρρηξαν διαμέρισμα 2ου ορόφου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, ενώ βρισκόταν εντός 68χρονος ιδιοκτήτης μαζί με την σύζυγό του. Πατώντας στις… μύτες των ποδιών, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, αφαίρεσαν διάφορες ηλεκτρικές συσκευές, ένα πορτοφόλι με χρηματικό ποσό, 7 κάρτες τραπεζών και διάφορα προσωπικά έγγραφα. Επιπλέον, όπως προέκυψε, τον Δεκέμβριο είχαν τρυπώσει και σε διαμέρισμα 1ου ορόφου στην ίδια περιοχή και αφαίρεσαν μία τηλεόραση και διάφορα χρυσαφικά. Οι σχετικές δικογραφίες υπεβλήθησαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα