Λαχανάκια Βρυξελλών ογκρατέν

Υλικά (4-6 μερίδες)

900 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών (καθαρισμένα και κομμένα στη μέση)2 κουταλιές βούτυρο2 κουταλιές της σούπας αλεύρι1 φλιτζάνι γάλα1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδοαλάτι και πιπέρι1/4 φλιτζανιού γραβιέρα (τριμμένη)1/4 φλιτζάνι τυρί Parmigiano Reggiano (τριμμένη)1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά


Εκτέλεση

Ζεματίζουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών
μέχρι να μαλακώσουν και τα βγάζουμε σε ένα μπολ.Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.Ανακατεύουμε το αλεύρι και το σιγοκαβουρντίζουμε μέχρι να αρχίσει να πάρει λίγο απαλό καφέ χρώμα.Ρίχνουμε το γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνεουν κρέμα.Τοποθετούμε τα λαχανάκια Βρυξελλών μαζί με τη σάλτσα μπεσαμέλ και απλώνουμε σε ένα ταψί.Ανακατέψτε τη φρυγανιά και τα τυριά και πασπαλίζουμε πάνω από τα λαχανάκια Βρυξελλών.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει από πάνω, περίπου για 15-20 λεπτά.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Keywords
Αναζητήσεις
λαχανακια βρυξελλων συνταγη αργυρω, λαχανακια βρυξελλων αυγολεμονο
Τυχαία Θέματα
  • Τελευταία Νέα Κατηγορίας Συνταγές