3 super healthy ιδέες για πρωινά που σε κρατάνε για ώρες

19:11 17/5/2022 - Πηγή: iPop

3 υπέροχες ιδέες για υγιεινά πρωινά που αγαπά και επιλέγω εναλλάξ για το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Η αλήθεια είναι ότι όλοι αγαπάμε τις σφολιάτες, τα κρουασάν, τα pancakes, cake, τις φέτες με μαρμελάδα και βούτυρο και γενικά τέτοιου είδους πρωινά. Ωστόσο, η καθημερινή επιλογή τέτοιων πρωινών γνωρίζουμε ότι με μαθηματική ακρίβεια θα αυξήσει και το βάρος μας αλλά και δεν κάνουν καλό και στην υγεία μας μακροπρόθεσμα. Σε μένα ταιριάζει

περισσότερο στο πρόγραμμά μου να διαλέγω ανάμεσα σε 3 πρωινά ώστε να μην μπερδεύομαι και έχω να σκεφτώ τι θα φάμε πάλι σήμερα.

3 ιδέες για υγιεινά πρωινά που δεν βαριέμαι ποτέ

Η αλήθεια είναι ότι συνήθως οι επιλογές που έχω για πρωινό με κρατάνε τουλάχιστον τρεις ώρες χωρίς να πεινάω. Προσφέρουν θρέψη και με κάνουν να ανυπομονώ για να φτιάξω και να φάω το πρωινό μου. Τις τελευταίες βδομάδες δοκιμάζω την διαλειμματική νηστεία, συνήθως 16-8 ή 12-12 αν δεν αντέξω και η αλήθεια είναι ότι όταν έρθει η ώρα του πρωινού, είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα ξαναφάω και ανυπομονώ.

Υγιεινές κρέπες με 3 βασικά υλικά

Υλικα:

2 κ.σ Βρώμη 1 κ.σ Γιαούρτι 5%1 αυγόΛίγο ελαιόλαδο για το τηγάνιΚανέλα και σιρόπι αγαύης ή μέλι(αν θες αλμυρή γέμιση βάζει τυρί ή λαχανικά)

Εκτέλεση:

Αλέθω στο multi τη βρώμη να γίνει αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτω και τα άλλα δύο υλικά και τα χτυπάω να γίνουν χυλός.Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα προσθέτω λίγο νεράκι.Σε τηγάνι αντικολλητικό που έχει κάψει, βάζω λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και χαμηλώνω τη φωτιά στο 7.Φτιάχνω τις κρέπες, σαν να κάνω κανονικές κρέπες. Τυλίγω ρολάκια και σερβίρω με κανέλα και σιρόπι αγαύης ή μέλι. (Βγάζει 2-3 κρέπες)

Εργαζόμενη μαμά: Πώς καταφέρνω (και προλαβαίνω) να τρώω υγιεινά

Quaker κρεμούλαUnsplash

Υλικά:

2 κ.σ βρώμη1 ποτήρι νερό1 κ.σ κακάο άγλυκοΜέλι Φρούτα ή κανέλα για στόλισμα

Εκτέλεση:

Βάζω στο κατσαρολάκι μου στο δυνατό, την βρώμη με το κακάο και ανακατεύω. Στη συνέχεια ρίχνω το νερό και μόλις πάρει βράση, θα γίνει πολύ γρήγορα, χαμηλώνω λίγο τη φωτιά.Όταν πήξει το κατεβάζω από το μάτι και προσθέτω το μέλι και την κανέλα.Σε ένα μπολ ρίχνω την κρεμούλα και από πάνω στολίζω με φρούτα.Ομελέτα με γιαούρτι και λαχανικά

Όταν ξυπνήσω με όρεξη για αλμυρό, φτιάχνω μια ομελέτα που ξέρω ότι στάνταρ θα με κρατήσει 3 ωρίτσες.

Πώς να κάνω οικονομία; 15 εύκολοι και πρωτότυποι τρόποι να τα καταφέρεις!

Υλικά:

2 αυγά1 πιπεριά κόκκινη1 κουταλιά γιαούρτι 5%ελαιόλαδοαλάτι πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνω ένα αντικολλητικό στο δυνατό και παράλληλα χτυπάω τα αυγά και μαζί με αλατάκι.Όταν ζεσταθεί το τηγάνι, βάζω λίγο ελαιόλαδο και ρίχνω την κόκκινης πιπεριάς που έχω προηγουμένως κόψει σε δαχτυλιδάκια. Τα κάνω δύο βόλτες να πάρουν λίγο χρώμα και ρίχνω τα αυγά. Και συνεχώς σπρώχνω το περιεχόμενο του αυγού προς τα κέντρο του τηγανιού και σηκώνω το τηγάνι για να καλυφθεί η επιφάνεια ξανά και να ψηθεί το αυγό. Όταν φύγουν σιγά σιγά τα πολλά υγρά, ρίχνω το γιαούρτι από πάνω αφού το αφήσω λίγα λεπτά ακόμα, τη διπλώνω σαν κρέπα και τη σερβίρω σε πιάτο ( Προσοχή μη τρέξει το αυγό).Μπορούμε να σερβίρουμε και με άλλα λαχανικά.

Υ.Γ: Η πιπεριά έχει τόσο ασβέστιο όσο χρειαζόμαστε για μια μέρα οπότε γι’αυτό το λόγο την επιλέγω στην ομελέτα μου, αλλιώς στις ομελέτες βάζουμε συνήθως ό,τι έχουμε στο ψυγείο μας, χωρίς πολλές επιτηδεύσεις και άγχη. Αρκεί τα υλικά αυτά να προσφέρουν θρέψη.

Αυτές ήταν οι δικές μου ιδέες για υγιεινά πρωινά και αυτά που προτιμώ εγώ στην παρούσα φάση και νομίζω ότι αξίζουν μια δοκιμή.

Όχι άλλα τοστ: Φτιάξε τα 6 πιο ωραία και υγιεινά snacks για το σχολείο

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο 3 super healthy ιδέες για πρωινά που σε κρατάνε για ώρες εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα