Ταινίες με εσένα πρωταγωνιστή: 5+1 μυστήρια που θα σε κάνουν να μπεις στον ρόλο για να τα λύσεις

19:56 19/7/2021 - Πηγή: iPop

Η ομορφιά των καλύτερων ταινιών μυστηρίου είναι ότι ακονίζουν το ανθρώπινο μυαλό και δοκιμάζουν το ένστικτό μας αναζητώντας απαντήσεις σε μυστήριες ερωτήσεις. Μπορεί να φαντάζει ενοχλητικό το να μην γνωρίζουμε τι πρόκειται να συμβεί στη συνέχεια, αλλά το λατρεύουμε όταν είναι αδύνατο να προβλεφθεί ένα θρίλερ εγκληματικότητας. Ακόμα καλύτερα αν η ταινία μυστηρίου σε κρατάει σε αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Είτε πρόκειται για ένα vintage ή ένα τρομακτικό ψυχολογικό θρίλερ, οι ταινίες μυστηρίου δεν σταματούν

ποτέ να είναι διασκεδαστικές. Το να προσπαθείς να ξεχωρίσεις το κακό από το καλό, να μαντέψεις ποιος λέει ψέματα ή να ποιος λέει την αλήθεια και να προσπαθείς να λύσεις ένα θρίλερ εγκλήματος είναι ψυχολογικοί γρίφοι που από τη μία στιγμή στην άλλη σε πάνε από τον τρόμο στον ενθουσιασμό, από την έκπληξη στην περιέργεια και δεν σταματάνε να σε κρατάνε σε αγωνία. Όποια από τις παρακάτω ταινίες μυστηρίου και να διαλέξεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθείς λεπτό.

1. The Usual Suspects (1995)

Το Συνήθεις Ύποπτοι είναι αμερικανική neo-noir, θρίλερ, αστυνομική ταινία μυστηρίου, του 1995, σε σκηνοθεσία Μπράιαν Σίνγκερ και σε σενάριο Κρίστοφερ Μαγκουάιρ. Πρωταγωνιστούν οι Στίβεν Μπάλντουιν, Γκάμπριελ Μπερν, Μπενίσιο ντελ Τόρο, Κέβιν Πόλακ, Τσαζ Παλμιντέρι και Κέβιν Σπέισι. Πέντε συνήθεις ύποπτοι γνωρίζονται στο κρατητήριο και φτιάχνουν μια συμμορία. Είναι όμως ολοφάνερο ότι κάποιος μεγάλος αρχηγός του υποκόσμου βρίσκεται πίσω από τις ενέργειές τους. Η ταινία έχει βραβευθεί με 2 Όσκαρ.

2. Seven

Το Seven είναι αμερικάνικη νεο-νουάρ αστυνομική ταινία, παραγωγής 1995, σκηνοθέτης της οποίας είναι ο Ντέιβιντ Φίντσερ. Αφηγείται την προσπάθεια δύο αστυνομικών να εξιχνιάσουν μια σειρά από τελετουργικούς φόνους εμπνευσμένους από τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα.

3. Shutter Island

Το νησί των καταραμένων είναι αμερικανικό νεο-νουάρ ψυχολογικό θρίλερ, σκηνοθεσίας Μάρτιν Σκορσέζε. Η ταινία είναι βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Ντένις Λεχέιν. Η παραγωγή ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2008.

4. A simple favor

Η Στέφανι είναι μια υποδειγματική, συντηρητική όσο και δοτική μητέρα, η οποία διαθέτει ένα vlog μαγειρικής και γυναικείων συμβουλών. Θα γνωρίσει και θα γίνει γρήγορα φίλη με τη σέξι και αντισυμβατική Έμιλι, εκείνη όμως θα εξαφανιστεί ξαφνικά από προσώπου γης. Αναζητώντας την, η Στέφανι θα παρασυρθεί σε έναν κόσμο ύποπτων μυστικών και φονικών παγίδων.

5. Eyes wide shut

Η εξομολόγηση μιας ερωτικής φαντασίωσης, της γυναίκας του Άλις, πυροδοτεί μια έκρηξη ζήλιας στο γιατρό Μπιλ Χάρφορντ, ο οποίος στην προσπάθειά του να την απατήσει, βιώνει μια σειρά από παράδοξες ερωτικές περιπέτειες, που μοιάζουν να κινούνται περισσότερο στο πεδίο της φαντασίωσης παρά της πραγματικότητας.

+1 και το δικό μας αγαπημένο: The Invisible guest

Ο Αντριάν Ντόρια, ένας επιτυχημένος νεαρός επιχειρηματίας, κατηγορείται για το φόνο της ερωμένης του, καθώς ξύπνησε τραυματισμένος δίπλα στο πτώμα της μέσα στο κλειδωμένο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου. Τώρα, μαζί με μια κορυφαία δικηγόρο που έχει προσλάβει, έχουν μόλις τρεις ώρες καιρό για να ανακαλύψουν τι πραγματικά συνέβη.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ταινίες με εσένα πρωταγωνιστή: 5+1 μυστήρια που θα σε κάνουν να μπεις στον ρόλο για να τα λύσεις εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ταινίες, 5+1,tainies, 5+1