Η MainSys σχεδίασε καινοτόμο ψηφιακή πλατφόρμα για την καταγραφή των νοσοκομειακών λοιμώξεων

14:59 17/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Το Κέντρο Κλινικής Επιδημιολογίας και Έκβασης Νοσημάτων (CLEO) εμπιστεύθηκε τη MainSys στον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας, στο πλαίσιο του Πανελληνίου Προγράμματος για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και της Μικροβιακής Αντοχής, GRIPP/SNF, το οποίο χρηματοδοτείται από τη Διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η εταιρεία MainSys με υψηλό αίσθημα σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή ανέλαβε την δημιουργία αυτής της πλατφόρμας, η οποία

αφορά την καταγραφή των νοσοκομειακών λοιμώξεων, την επιτήρηση της συμμόρφωσης στην υγιεινή των χεριών και σε επιλεγμένες πρακτικές πρόληψης και χρήσης αντιβιοτικών με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας της νοσοκομειακής φροντίδας. 

Ο σχεδιασμός του συγκεκριμένου εργαλείου επικεντρώθηκε στο να προσφέρει στο υγειονομικό προσωπικό την δυνατότητα εύκολης και γρήγορης καταγραφής δεδομένων σε ψηφιοποιημένες φόρμες, σε πραγματικό χρόνο. Οι συγκεκριμένες φόρμες απαρτίζονται από πεδία που καλύπτουν τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα παρέχουν πληροφορίες κρίσιμες για την εφαρμογή των καλών πρακτικών.

Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η ασφαλέστερη παροχή φροντίδας. Επιπλέον, μέσω της πλατφόρμας προωθείται η συνεργασία μεταξύ των επαγγελματιών υγείας, ενισχύοντας την ομαδική προσέγγιση.

Η μεταφορά του τεράστιου όγκου δεδομένων από το παλιό σύστημα στο καινούργιο λογισμικό Cleo ήταν ένα μεγάλο στοίχημα που επιτεύχθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μέχρι στιγμής φιλοξενούνται στο λογισμικό πάνω από 75 χιλιάδες καταγραφές δεδομένων, οι οποίες παρέχουν ρεαλιστικά στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τη συμμόρφωση προς τα απαραίτητα πρότυπα υγείας, καθώς και πάνω από 50 χιλιάδες καταγραφές αντιβιογραμμάτων.

Απώτερο στόχο αποτελεί η μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και η συμμόρφωση προς τα διεθνή πρωτόκολλα υγείας. Ταυτόχρονα, η πλατφόρμα ενσωματώνει ένα dashboard μέσω του οποίου οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων λαμβάνουν μια εμπεριστατωμένη εικόνα της κατάστασης σε ότι αφορά τις νοσοκομειακές λοιμώξεις, δίνοντας τη δυνατότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να λαμβάνει αποτελεσματικά μέτρα για τη βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης.

Δέκα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία στη χώρα, έχουν ήδη υιοθετήσει το λογισμικό, ενώ προβλέπεται η εγκατάσταση του στο σύνολο των Νοσοκομείων της χώρας.

Τα Νοσοκομεία στα οποία λειτουργεί η πλατφόρμα είναι:

1. Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού» (1η ΥΠΕ)
2. Γενικό Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» (1η ΥΠΕ)
3. Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός» (1η ΥΠΕ)
4. Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας» (1η ΥΠΕ)
5. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» (2η ΥΠΕ)
6. Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης (3η ΥΠΕ)
7. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης (4η ΥΠΕ)
8. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (5η ΥΠΕ)
9. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίου) (6η ΥΠΕ)
10. Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου ΠΑΓΝΗ (7η ΥΠΕ)

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση των λοιμώξεων. Στον παρακάτω πίνακα είναι εύκολο να διακρίνει κάποιος τα χαμηλότερα ποσοστά στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις εξετάζοντας τα δεδομένα πρίν και μετά τις παρεμβάσεις.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί και η αντίστοιχη επιτυχία που παρουσιάζεται λόγω της αξιοποίησης του λογισμικού στον παρακάτω πίνακα. Όσο μεγαλύτερα είναι τα ποσοστά της υγιεινής των χεριών τόσο μεγαλύτερη η βελτίωση της υγειονομικής περίθαλψης.

Η ανάπτυξη του λογισμικού είναι βασισμένη στις αρχές της ευελιξίας και της προσαρμοστικότητας. Η ευελιξία αυτή επιτρέπει να προσθέτουμε συνεχώς νέες λειτουργίες που προσαρμόζονται στις ανάγκες του υγειονομικού προσωπικού.

Αυτό δίνει τη δυνατότητα για διαρκή εξέλιξη του συστήματος, εξασφαλίζοντας ότι η υγειονομική φροντίδα παρέχεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ταυτόχρονα, το έμπειρο προσωπικό μας παρέχει καθημερινή τεχνική υποστήριξη, διασφαλίζοντας τη σταθερή λειτουργία του συστήματος.

H MainSys είναι μια εταιρεία με δυναμική παρουσία σε 6 χώρες: Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ισραήλ. Τα τελευταία 19 χρόνια έχει υλοποιήσει πολυάριθμα επιτυχημένα projects στο χώρο της πληροφορικής ξεχωρίζοντας από τον ανταγωνισμό χάρη στη προσήλωση στην υψηλή ποιότητα, την αγάπη για τις νέες τεχνολογίες, τα ικανότατα στελέχη και την ανάπτυξη 100% πελατοκεντρικής κουλτούρας.

Οι υπηρεσίες που παρέχει εμπεριέχουν τον σχεδιασμό του διαδικτυακού τόπου, την υλοποίηση, τη βελτιστοποίηση, τη φιλοξενία του και την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας από κακόβουλες επιθέσεις.

Keywords
Αναζητήσεις
i-mainsys-schediase-kainotomo-psifiaki-platforma-gia-tin-katagrafi-ton-nosokomeiakon-loimoxeon.htm
Τυχαία Θέματα