Ο Δημήτρης Σκαλαίος, νέος πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Αμυνας & Ασφάλειας

15:00 16/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο εντεταλμένος σύμβουλος της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα και την επιχειρησιακή αναδιάρθρωση της εταιρίας Δημήτριος Σκαλαίος εξελέγη ομοφώνως νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Αμυνας και Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α.), ύστερα από εισήγηση του απερχόμενου προέδρου Νικόλαου Παπάτσα.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο 

Δημήτριος Σκαλαίος (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Α.Ε.), πρόεδρος,

Νικόλαος

Παπάτσας (THEON SENSORS), αντιπρόεδρος,

Δημήτριος Καραντζάβελος (SCYTALYS), γραμματέας,

Κωνσταντίνος Λίγκας (ELMON), ταμίας,

Νικόλαος Κωστόπουλος (HELLENIC DEFENCE SYSTEMS – EAS), μέλος,

Γεώργιος Τρουλλινός (INTRACOM DEFENSE), μέλος,

Δημήτρης Δημητρίου (MILTECH), μέλος,

Χρήστος Γιορδαμλής (PRISMA ELECTRONICS), μέλος καο

Νικόλαος Κέμος (ELFON), μέλος.

Αναπληρωματικά μέλη:

Ευάγγελος Βερονικιάτης (TERRA SPATIUM), Α’ αναπληρωματικό μέλος και

Κωνσταντίνος Ψαραδέλλης (NK TRAILERS): Β’ αναπληρωματικό μέλος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης ο απερχόμενος προέδρος και νυν αντιπρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. Νικόλαος Παπάτσας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. συνέβαλε τα μέγιστα στην εξωστρέφεια της ΕΑΒΙ, με την υπογραφή 4 διεθνών Μνημονίων Κατανόησης με την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία και την Ουκρανία, τη συμμετοχή σε 13 Διεθνείς Εκθέσεις, τη διοργάνωση ελληνικών εθνικών περιπτέρων σε 6 από αυτές, την παρουσία της σε 22 διεθνείς και εγχώριες εκδηλώσεις και συνέδρια, καθώς και με τη διαρκή ενημέρωση των μελών της για τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται σε διεθνή ερευνητικά και βιομηχανικά προγράμματα.

Από το 2021, η Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. υποδέχθηκε, εφαρμόζοντας αυστηρά κριτήρια αποδοχής, 23 νέες εταιρίες-μέλη, διευρύνοντας με ποσοτικούς και ποιοτικούς όρους τις εταιρίες της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΑΒΙ) που εκπροσωπεί, ενσωματώνοντας έτσι εταιρίες με πραγματικές δραστηριότητες στον τομέα της αεροδιαστημικής, της άμυνας και της ασφάλειας. Με ουσιαστικές, επίσης, παρεμβάσεις η Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. ανέδειξε στην Πολιτεία τις ανάγκες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, καταθέτοντας σειρά εποικοδομητικών και τεκμηριωμένων προτάσεων για την ουσιαστική ενίσχυσή της».

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α. Δημήτριος Σκαλαίος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «μπροστά μας έχουμε πολλές και μεγάλες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες. Προχωράμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας: να προασπίζουμε τα επιτεύγματα της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Οραματίζομαι μια Ένωση μεγάλη, συσπειρωμένη, οικονομικά εύρωστη, εξωστρεφή, λειτουργική και παραγωγική, με δυνατή και υπολογίσιμη φωνή στα διεθνή fora, με την πεποίθηση ότι το χθες και το σήμερα της αμυντικής βιομηχανίας μας προδιαγράφει και εγγυάται το λαμπρό μέλλον αυτής. Θεμελιώδης αρχή μου είναι η προσπάθεια θεσμικής εκπροσώπησης των συμφερόντων όλων, μικρών και μεγάλων αμυντικών εταιριών, μεγιστοποιώντας τα οφέλη για τον κλάδο και την εθνική οικονομία».

Keywords
Αναζητήσεις
o-dimitris-skalaios-neos-proedros-tis-enosis-ellinikon-etairion-aerodiastimikis-amynas--asfaleias.htm
Τυχαία Θέματα