Πρόεδρος Κρεοπωλών Αττικής: «Τα συνοικιακά κρεοπωλεία βασίζονται στην ποιότητα του κρέατος»

16:56 8/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Επτά αλλαγές στο πλαίσιο που διέπει την προστασία του ελληνικού κρέατος από ελληνοποιήσεις, αλλά και στην ιχνηλασιμότητα, προβλέπονται στην ΚΥΑ την οποία υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης και διαβίβασε στους υφυπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη και Θάνο Πετραλιά προς υπογραφή.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια εισάγεται κρέας από το εξωτερικό σε περιόδους που δεν υπάρχει ζήτηση, μπαίνει στην κατάψυξη, και εν συνεχεία πωλείται για φρέσκο.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης,

δήλωσε σχετικά: «Με την ΚΥΑ που προωθούμε θέτουμε πρόσθετες ασφαλιστικές δικλείδες για την προστασία της ελληνικής παραγωγής κρέατος. Η προστασία των ελληνικών προϊόντων είτε πρόκειται για κρέας, είτε γαλακτοκομικά, λάδι, μέλι, αυγά ή οπωροκηπευτικά, αποτελεί βασικό μέλημα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σε αυτό αποσκοπούν οι συνεχείς έλεγχοι στην αγορά. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε το νόμο και το κάνουμε. Η ανοχή σε φαινόμενα ελληνοποιήσεων και παραπλάνησης του καταναλωτή είναι μηδενική. Όποιος παραβιάζει το νόμο θα υφίσταται και τις συνέπειες. Και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι».

To businnes voice επικοινώνησε με τον πρόεδρο Κρεοπωλών Αττικής, Θεόδωρο Ρούσσο, ο οποίος δήλωσε: «Τα συνοικιακά κρεοπωλεία βασίζονται στην ποιότητα που πουλάνε στους πελάτες – καταναλωτές και για αυτό και αντέχουν μέσα σε τόσες αντίξοες καταστάσεις που έχουν βιώσει στο ”πετσί” τους τα τελευταία 10 χρόνια. Πάντα υπήρχε το πρόβλημα που μου αναφέρετε αλλά οι κλαδικές ενώσεις και η ομοσπονδία σύσσωμη προσπαθούν συνέχεια για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων».

«Μακάρι ο καινούριος υπουργός Γεωργίας να καταφέρει οι νόμοι που ισχύουν και θα ισχύσουν να τηρούνται και να επιτηρούνται. Εμείς πάντως σαν κλάδος είμαστε ενάντια σε αυτό και θα πρέπει να μάθει ο καταναλωτής ότι όλα αυτά γίνονται σε αρχικό στάδιο και όχι στο τελικό παραλήπτη που είναι ο κρεοπώλης», συμπλήρωσε.

Keywords
Αναζητήσεις
proedros-kreopolon-attikis-ta-synoikiaka-kreopoleia-vasizontai-stin-poiotita-tou-kreatos.htm
Τυχαία Θέματα