Το πασχαλινό ωράριο στα εμπορικά καταστήματα

17:31 21/4/2024 - Πηγή: Emea.gr

Στις 25 Απριλίου ξεκινά το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, στην Αθήνα, με τα μαγαζιά να είναι ανοιχτά και την Κυριακή των Βαΐων, 28 του μήνα. Συγκεκριμένα, ο  Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το προτεινόμενο ωράριο που θα ισχύσει για την περίοδο του Πάσχα.

Ο

πρόεδρος του Συλλόγου, Σταύρος Καφούνης, εξέφρασε την ελπίδα η περίοδος των γιορτών να σημάνει την απαρχή της αύξησης της αγοραστικής κίνησης, ζητώντας από τους καταναλωτές να στηρίξουν τις συνοικιακές αγορές.

«Μετά τα τεκμηριωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον δείκτη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, τα οποία καταγράφουν πτώση 3% στο τέταρτο τρίμηνο του 2023 για τα μικρά καταστήματα που λειτουργούν με απλογραφικά βιβλία και ύστερα από τρεις δύσκολους μήνες, στο ξεκίνημα του 2024, εύχομαι και ελπίζω τούτη η εορταστική περίοδος να σημάνει την απαρχή της αύξησης της αγοραστικής κίνησης.

Μια αύξηση που αναμένουμε και ευχόμαστε να επιτευχθεί όχι μόνο στις περιοχές που καταγράφουν μεγάλη τουριστική κίνηση, αλλά και στις συνοικιακές αγορές, οι οποίες πρέπει να στηριχθούν από την τοπική κοινωνία. Τα καταστήματα του κέντρου και των περιφερειακών αγορών της Αθήνας περιμένουν τους καταναλωτές να κάνουν τα πασχαλινά τους ψώνια, με γεμάτα ράφια και ελκυστικές τιμές. Καλή Ανάσταση και ευτυχισμένο Πάσχα σε όλο τον κόσμο».

Το εορταστικό ωράριο

Το ωράριο που προτείνει ο σύλλογος είναι συνεχές από τις εννέα το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ, από την Πέμπτη 25 Απριλίου και την Κυριακή, 28 του μήνα, τα εμπορικά καταστήματα του συλλόγου προτείνεται να λειτουργήσουν από τις 11.00 μέχρι τις 16.00.

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα, από Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και Μεγάλη Πέμπτη, το ωράριο που προτείνεται είναι συνεχές, 09:00 το πρωί με 21:00, την Μεγάλη Παρασκευή από τις 13:00 μέχρι τις 19:00 και το Μεγάλο Σάββατο από τις 09:00 μέχρι τις 15:00

Την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα και την Τρίτη (λόγω μεταφοράς της απεργίας της Εργατικής Πρωτομαγιάς) τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Τι θα ισχύσει στη Θεσσαλονίκη

Στις 25 Απριλίου τίθεται σε εφαρμογή το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων και στη Θεσσαλονίκη. Στις 25 και 26 Απριλίου, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο, από τις 10 το πρωί έως τις 21:00, ενώ το Σάββατο 27 του μηνός θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 18:00. Την Κυριακή των Βαΐων, τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 11 το πρωί και θα μείνουν ανοιχτά έως τις 18:00, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

Από τη Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου έως τη Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου, τα εμπορικά καταστήματα στη Θεσσαλονίκη θα λειτουργούν από τις 10 το πρωί έως τις 21:00, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή θα ανοίξουν στις 13:00 και θα κλείσουν στις 19:00. Το Μεγάλο Σάββατο, θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως τις 16:00. Κλειστά θα μείνουν τα καταστήματα την Κυριακή του Πάσχα, τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Μαΐου.

Keywords
Αναζητήσεις
to-paschalino-orario-sta-eborika-katastimata.htm
Τυχαία Θέματα