Το εκρηκτικό Audi RS Q8 πατάει γκάζι (video)

Το ολοκαίνουριο RS Q8 αποτελεί το πιο ισχυρό SUV Coupe που έχει δημιουργήσει ποτέ η Audi Sport και στο video που σας παραθέτουμε επιδεικνύει τις αρετές του!

Η κορωνίδα της σειράς Q συνδυάζει την ευελιξία ενός SUV, τη γοητεία ενός premium coupe και φυσικά τη δύναμη ενός μοντέλου RS. Πόση δύναμη; Κάτω από το καπό φωλιάζει ένας 4λιτρος

V8 Twin Turbo κινητήρας βενζίνης, που συνεργάζεται με ένα 48volt ήπιο-υβριδικό σύστημα.

O TFSI του RS Q8 προσφέρει απλόχερα 600 PS και 800 Nm ροπής ανάμεσα στις 2.200 και τις 4.500 στροφές/λεπτό. Τα 0-100 χιλιόμετρα/ώρα επιτυγχάνονται σε μόλις 3.8 δευτερόλεπτα ενώ τα 0-200 σε 13.7! Όσο για την τελική ταχύτητα, περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χιλιόμετρα/ώρα.

Η δύναμη αυτή περνά και στους τέσσερις τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων ενώ το σύστημα quattro στέλνει το 60% της κίνησης στους πίσω τροχούς και το 40% προς τα εμπρός, (αντιδρά σαν πισωκίνητο).

Ωστόσο, το σύστημα μπορεί να στείλει μέχρι και το 85% της δύναμης προς τα πίσω ή έως και 70% στους εμπρός τροχούς, εάν το απαιτούν οι συνθήκες. Βέβαια ο οδηγός μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα με ένα κουμπί και να επιβάλει την δική του κατανομή της δύναμης. Το πακέτο συμπληρώνουν η ενεργητική αερανάρτηση, η τετραδιεύθυνση, οι ενεργές αντιστρεπτικές ράβδοι, το torque vectoring και τα κεραμικά φρένα.

Απολαύστε το Audi RS Q8 στο video που ακολουθεί…



Διαβάστε επίσης:
Στην Ελλάδα τα νέα «όπλα» της Audi (+τιμές)
Audi: Ρεκόρ όλων των εποχών το Νοέμβριο
Audi RS Q8: Ένα SUV με καρδιά RS

The post Το εκρηκτικό Audi RS Q8 πατάει γκάζι (video) appeared first on NewsAuto.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα