Κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια

Κέρδη σημειώνονται την Πέμπτη στις ασιατικές αγορές, ακολουθώντας το καθόλα θετικό κλίμα στη Wall Street που έκλεισε χθες σε νέα ιστορικά υψηλά μετά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Στο επίκεντρο δε του επενδυτικού κοινού, βρίσκονται και τα στοιχεία για το ΑΕΠ της Ιαπωνίας που ανακοινώθηκαν σήμερα. Ειδικότερα, το ΑΕΠ

της Ιαπωνίας το πρώτο τρίμηνο συρρικνώθηκε με ετήσιο ρυθμό 2%, περισσότερο από το 1,5% που αναμενόταν σε δημοσκόπηση του Reuters. Τα αναθεωρημένα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία ισοπεδώθηκε στο τέλος του περασμένου έτους μετά από μια ύφεση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου δεν έχει καταφέρει να αναπτυχθεί από την άνοιξη του περασμένου έτους, καθώς ο ισχυρότερος πληθωρισμός εδώ και πολλές γενιές επιβαρύνει τις καταναλωτικές δαπάνες.

Στις ΗΠΑ, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,3% τον Απρίλιο, κάτω από την αύξηση 0,4% που προέβλεπε ο Dow Jones. Ο αμερικανικός δείκτης τιμών καταναλωτή σκαρφάλωσε κατά 3,4% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 0,77% ενώ ο Topix υποχώρησε κατά 0,18%. Στο Χονγκ Κονγκ στη σημερινή συνεδρίαση, μετά τη χθεσινή αργία, ο Hang Seng κέρδισε 0,27% και στην ηπειρωτική Κίνα ο CSI 300 κινήθηκε θετικά. Στη Νότια Κορέα, που επανήλθε και αυτή από την αργία, ο Kospi έκανε άλμα 1% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης Kosdaq ενισχύθηκε κατά 0,4%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 ενισχύθηκε κατά 1,7%.

Από το μέτωπο της Wall Street, σε ιστορικό υψηλό έκλεισαν την Τετάρτη οι τρεις βασικοί δείκτες μετά τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, που έδειξαν μηνιαία αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή μικρότερη από την αναμενόμενη.

Ο S&P 500 ξεπέρασε για πρώτη φορά τις 5.300 μονάδες παρουσιάζοντας άλλη μία ισχυρή επίδοση από τις αρχές του έτους, καθώς έκλεισε με άνοδο 1,17% στις 5.308 μονάδες. Νέο ρεκόρ σημείωσε και ο Nasdaq, ο οποίος ενισχύθηκε 1,40% στις 16.742 μονάδες, ενώ σε υψηλό έφτασε και ο Dow Jones, κλείνοντας στις 39.908 μονάδες με κέρδη 0,88%.

Keywords
Αναζητήσεις
kerdi-sta-asiatika-chrimatistiria-26.htm
Τυχαία Θέματα