Όρμπαν: «Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρ. Φίτσο»

Μεταξύ ζωής και θανάτου είναι ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, δύο ημέρες μετά την απόπειρα δολοφονίας του που συγκλόνισε την Ευρώπη, όπως δήλωσε σήμερα Παρασκευής ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν στο ουγγρικό δημόσιο δίκτυο ραδιοφωνίας.  «Προσευχόμαστε για τον πρωθυπουργό και στηρίζουμε ηθικά τη Σλοβακία… Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στη δουλειά. Ο Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Όρμπαν.

Ακόμη κι αν αναρρώσει, ο Φίτσο

θα μείνει εκτός εργασίας για μήνες, σε μια κρίσιμη συγκυρία εν όψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν στις αρχές του ερχόμενου μήνα, όπως τόνισε ο Ούγγρος ομόλογός του, υπογραμμίζοντας: «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια εκλογική διαδικασία που θα αποφασίσει όχι μόνον για το ποια θα είναι τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά μαζί με τις εκλογές στις ΗΠΑ μπορεί να κρίνει την πορεία του πολέμου και της ειρήνης στην Ευρώπη… Σε αυτήν την κατάσταση θα χρειαζόμασταν πάρα πολύ τον Ρόμπερτ Φίτσο και μια φιλοειρηνική Σλοβακία».

Η απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού, η οποία καταδικάστηκε έντονα από τη διεθνή κοινότητα, ήταν η πρώτη Ευρωπαίου πολιτικού ηγέτη εδώ και τουλάχιστον 20 χρόνια. Πολιτικοί αναλυτές και βουλευτές δηλώνουν ότι εξέθεσε ένα όλο και πιο έντονο και πολωτικό πολιτικό κλίμα τόσο στην Σλοβακία όσο και σε όλη την Ευρώπη.

Στο μεταξύ Σλοβάκοι γιατροί θα συνεδριάσουν τη Δευτέρα για να εκτιμήσουν την κατάσταση της υγείας του Φίτσο και να συζητήσουν το ενδεχόμενο να μεταφερθεί για νοσηλεία από την Μπάνσκα Μπίστριτσα στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, όπως μετέδωσαν σήμερα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς ωστόσο να αναφέρουν πώς έλαβαν αυτήν την πληροφορία.

Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο παραμένει σοβαρή, αλλά είναι σταθερή και μπορεί να μιλήσει λίγο, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χθες, Πέμπτη, μια ημέρα μετά την απόπειρα δολοφονίας κατά του Σλοβάκου πρωθυπουργού, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Σλοβακίας Πέτερ Πελεγκρίνι.

Keywords
Αναζητήσεις
orban-metaxy-zois-kai-thanatou-o-slovakos-prothypourgos-r-fitso.htm
Τυχαία Θέματα