Σε θετικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την ΕΚΤ

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές κατά την τελευταία ημέρα συναλλαγών της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές  υποδέχονται θετικά τα στοιχεία για τη βρετανική οικονομία που ανακοινώθηκαν.

Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε για δεύτερο μήνα τον Φεβρουάριο, γεγονός που υποδηλώνει ότι αφήνει πίσω της την ύφεση.

Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, σύμφωνα με την αύξηση που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω για

να δείξουν αύξηση 0,3%.

Την επενδυτική ψυχολογία στηρίζει και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας χθες να διατηρήσει μεν σταθερά τα επιτόκιά της για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση στέλνοντας όμως ένα πιο ξεκάθαρο μήνυμα ότι πλησιάζει η ώρα που θα ξεκινήσουν οι μειώσεις των επιτοκίων, παρά την αβεβαιότητα που επικρατεί αναφορικά με τις επόμενες κινήσεις της Federa Reserve.

Ο δείκτης αναφοράς Stoxx 600 έκλεισε χαμηλότερα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στα κυριότερα χρηματιστήρια, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,80%, ο γερμανικός DAX 0,97%,  ο γαλλικός CAC 40 0,90%, o ιταλικός FTSE MIB και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,49%.

Keywords
Αναζητήσεις
se-thetiko-edafos-ta-evropaika-chrimatistiria-meta-tin-ekt.htm
Τυχαία Θέματα