Μπογδάνος: Eπίθεση σε Αλευρά και Καλούτα – «Η ΕΡΤ είπε θα στείλω έναν gay και έναν μαύρο» (video)

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος βρέθηκε σήμερα (14/05) στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 και μεταξύ άλλων κλήθηκε να σχολιάσει τους εκφωνητές της ΕΡΤ στην Eurovision 2024, Ζερόμ Καλούτα και Θανάση Αλευρά, στους οποίους άσκησε μια αναίτια επίθεση με τον γνωστό ακροδεξιό του λόγο.

«Η ΕΡΤ φταίει για τα κριτήρια τα οποία εφάρμοσε για να τους επιλέξει. Η ΕΡΤ είπε “Θα πάω σε έναν δικαιωματιστικό πολυπολιτισμικό διαγωνισμό, οπότε ποιος θέλω να μας εκπροσωπήσει;

Θέλω μας εκπροσωπήσει κάποιος επαγγελματίας παρουσιαστής; Όχι. Θέλω να με εκπροσωπήσουν κάποιοι οι οποίοι οι οποίοι έχουν συγκεκριμένα ταυτοτικά χαρακτηριστικά” και είναι απολύτως σεβαστά, το λέω από την αρχή ούτως ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, τα οποία ταιριάζουν σε αυτόν τον διαγωνισμό.

Δηλαδή, ότι ο κύριος Αλευράς παρουσίασε το pride και ότι ο κύριος Καλούτα είναι μαύρος.

Πιστεύω ότι εν πολλοίς, εκεί βασίστηκε η ΕΡΤ, σε αυτά τους τα ταυτοτικά χαρακτηριστικά, έβαλε σε δεύτερη μοίρα το αν είναι παρουσιαστές. Εγώ δεν επιτίθεμαι στους ανθρώπους, σέβομαι αυτά τους τα χαρακτηριστικά απολύτως.

Με τον τρόπο αυτόν η ΕΡΤ τους εκμεταλλεύτηκε και τους εξέθεσε. Είπε “θα στείλω έναν gay και έναν μαύρο να μοιάζω προοδευτικός, πολυπολιτισμικός, δικαιωματιστικός, σε έναν διαγωνισμό που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά”», ανέφερε o Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Εκεί ήρθε η αντίδραση του Γιώργου Λιάγκα, με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να ζητάει στη συνέχεια συγγνώμη. Στη συνέχεια υπήρξε ο εξής διάλογος:

Γ.Λ. Δεν ξέρω αν είναι gay ο κύριος Αλευράς, δεν το έχει δηλώσει νομίζω, δεν ξέρω. Ο κύριος Αλυράς δεν γνωρίζω αν είναι gay, δεν το έχει δηλώσει, οπότε εγώ δεν το οικειοποιούμαι.

Κ.Μ. Τον άνθρωπο, ο οποίος παρουσίαζε το pride.

Γ.Λ. Άλλο αυτό. Δεν σημαίνει ότι είσαι gay αν παρουσιάζεις το pride.

Κ.Μ. Ωραία, ζητώ συγγνώμη, αν και δεν θεωρώ ότι είναι κακό να είναι κανείς gay.

Γ.Λ. Σε κάθε περίπτωση αν δεν το έχει πει αυτό ο ίδιος όμως, δεν μπορούμε να το λέμε εμείς.

Κ.Μ. Με συγχωρείτε, εάν του έχω αποδώσει ένα χαρακτηριστικό το οποίο δεν έχει και δεν θέλει να μοιραστεί μαζί μας, είμαι ο πρώτος που του ζητώ συγγνώμη.

Έχει όμως συνδεθεί με τη συγκεκριμένη κοινότητα, επειδή παρουσίασε το pride.

Γ.Λ. Άλλο αυτό.

Κ.Μ. Συνεπώς, η σύνδεση ομοφυλόφιλος και η σύνδεση πολυπολιτισμική κοινωνία είναι εκεί. Ο ένας λόγω του χρώματος και ο άλλος…

Ειδήσεις σήμερα:

Σοκ στην Κρήτη: Διπλή τραγωδία με δύο νεκρούς άνδρες – «Σε 20 λεπτά είμαι σπίτι»

Νέα δημοσκόπηση: Ποια πρόσωπα μπαίνουν στην ευρωβουλή – Σε ελεύθερη πτώση το ΠΑΣΟΚ

Bloomberg: Αυτή η πλοιοκτήτρια είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Ελλάδα

‘Αναψε φωτιές ο Πορτοσάλτε για τον τρόπο που έπαιρνε τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός-Τι του απάντησε ο Οικονόμου (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα