Μενίδι: Η 40χρονη ήταν μια αγωνίστρια της ζωής – Η συγκλονιστική ανακοίνωση του σωματείου «DEMO»

«Αποχαιρετούμε την αγωνίστρια της ζωής» – Με μια συγκλονιστική ανακοίνωση το Σωματείο Εργαζομένων «Demo» αποχαιρετά την 40χρονη γυναίκα και αγαπημένη συναδέλφισσά τους που δολοφονήθηκε από το χέρι του πρώην συζύγου της στο Μενίδι.

Μέσω της εν λόγω ανακοίνωσης, εκφράζει τη βαθιά θλίψη του και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια

«στην οικογένεια και τους οικείους της συναδέλφισσάς μας, που δολοφονήθηκε την Πέμπτη (16/05) το πρωί από τον πρώην σύζυγό της, ερχόμενη στη δουλειά».

Το Σωματείο καλεί αύριο, Σάββατο 18 Μάη στις 10 π.μ., στο σημείο της δολοφονίας ώστε να αφήσουν ένα λουλούδι. Επίσης αντί στεφάνου συγκεντρώνει χρήματα στη μνήμη της που θα δοθούν στην οικογένειά της. Όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθυνθούν στα μέλη του ΔΣ.

Μενίδι: Ο πατέρας δεν αφήνει τον γιο του να πάει στη κηδεία της μητέρας του – «Είσαι που…να σαν την μάνα σου» λέει στην κόρη του (Video)

«Βρισκόμαστε σε σοκ! Ξεχειλίζουν η θλίψη και τα “γιατί”»

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο σημειώνει:

«Αποχαιρετούμε την εργάτρια, τη συναδέλφισσά μας! Που με μια όμορφη κορδέλα στα μαλλιά και με το χαμόγελο στα χείλη, αλώνιζε κάθε πρωί το πόστο της και το εργοστάσιο και μας καλημέριζε με ζεστασιά και όρεξη.

Αποχαιρετούμε τη μάνα που μεγάλωνε με αυταπάρνηση τα παιδιά της δουλεύοντας σκληρά.

Αποχαιρετούμε την αγωνίστρια της ζωής, που βρήκε τη δύναμη και το σθένος να φύγει από την τοξική – κακοποιητική σχέση του γάμου της και να καταγγείλει τη βίαιη συμπεριφορά του πρώην συζύγου της.

Βρισκόμαστε σε σοκ! Ξεχειλίζουν η θλίψη και τα “γιατί”. Αδυνατούμε να πιστέψουμε αυτό που έγινε! Χθες ήταν η Κυριακή, σήμερα είναι η δική μας συναδέλφισσα, αύριο ποια;! Ως πότε θα παρακολουθούμε τη μακάβρια λίστα των γυναικοκτονιών να μεγαλώνει;

Στερεύουν τα δάκρυα και γίνονται οργή – Τέρμα ως εδώ! Καμία ανοχή!

Για όσες και όσους δουλέψαμε μαζί της, αλλά και για κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο της “DEMO” η επόμενη μέρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ίδια!

Ούτε θα σωπάσουμε, ούτε θα ξεχάσουμε!

Δεν ανεχόμαστε πια την κρατική αδιαφορία που αφήνει τις γυναίκες χωρίς καμία ουσιαστική προστασία απέναντι στους δράστες-τέρατα. Γιατί ενώ η συναδέλφισσά μας είχε καταγγείλει τόσες φορές τον πρώην σύζυγό της και ήταν γνωστή στις αρχές η βίαιη συμπεριφορά του και οι απειλές, δεν έγινε καμία ουσιαστική ενέργεια για την πραγματική προστασία της;

Δεν ανεχόμαστε πια να μας κουνάνε το “πάνικ μπάτον”, αντί να προσλάβουν μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό για να αντιμετωπίσει τον τεράστιο όγκο των καθημερινών περιστατικών βίας, αντί να πάρουν άμεσα και ουσιαστικά μέτρα. Οι ελάχιστες δημόσιες δομές στήριξης γυναικών αφήνονται χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση, υπολειτουργούν και απαξιώνονται!

Δεν ανεχόμαστε πια η ολόπλευρη ψυχολογική, κοινωνική, οικονομική στήριξη και φροντίδα κακοποιημένων γυναικών και παιδιών να θεωρείται κόστος από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις.

Δεν ανεχόμαστε πια τα ψεύτικα λόγια και το υποκριτικό ενδιαφέρον των κυβερνήσεων για τη βία κατά των γυναικών. Όχι μόνο γιατί οι κακοποιημένες γυναίκες μένουν απροστάτευτες. Αλλά και γιατί καθημερινά κάθε εργαζόμενη είναι αντιμέτωπη με τους πετσοκομμένους μισθούς, με τα τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, με τη μετατροπή της Υγείας σε πανάκριβο εμπόρευμα. Δηλαδή με όλα εκείνα που γεμίζουν με ανασφάλεια κάθε εργαζόμενη και υψώνουν εμπόδια στην προσπάθειά της να φύγει από παθογόνες και επικίνδυνες σχέσεις.

Δεν ανεχόμαστε πια τις μακροχρόνιες και πανάκριβες νομικές διαδικασίες, τις ελλείψεις σε ιατροδικαστικές υπηρεσίες και σε εισαγγελείς για την ενδοοικογενειακή βία.

Δεν ανεχόμαστε πια τις σάπιες αξίες και ιδανικά που γεννούν τους δράστες-τέρατα. Τον ανταγωνισμό, τη λογική “ο θάνατός σου η ζωή μου”, τις αντιδραστικές αντιλήψεις για τον ρόλο και τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία.

Για όλα τα παραπάνω, οι ευθύνες του κράτους είναι εγκληματικές!

Απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα, έχουμε μία επιλογή:

Να διεκδικήσουμε! Να συσπειρωθούμε! Να παλέψουμε οργανωμένα για όλα όσα είναι αναγκαία, ώστε να υψώσουμε τείχος στην πολύμορφη βία!

Να χτίσουμε ασπίδα προστασίας γύρω από κάθε γυναίκα και παιδί, μέσα από τη συλλογική δράση, μέσα από την αγωνιστική διεκδίκηση, μέσα από την αλληλεγγύη. Για να μπορεί κάθε γυναίκα να ζει μια ζωή αξιοπρεπή, απαλλαγμένη από κάθε μορφής βία, εκμετάλλευση και καταπίεση.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία του δολοφόνου.

Απαιτούμε:

Εκτεταμένο δίκτυο δημόσιων και δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών και υποδομών για την ολόπλευρη προστασία των γυναικών και των παιδιών από τη βία, στελεχωμένων με όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, χωρίς καμία επιχειρηματική δράση και εμπλοκή των ΜΚΟ.Μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για όλες και όλους. Κοινωνική προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού και κάλυψη των αναγκών με δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πρόνοιας. Μέτρα στήριξης των εργαζομένων, των άνεργων γυναικών, των γυναικών από μονογονεϊκές και πολύτεκνες οικογένειες. Επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Ειδήσεις σήμερα:

Λιάγκας: Η αποκάλυψη για τον Σταρόβα που (δικαίως) εξόργισε τους συναδέλφους του (video)

Τρελό γλέντι στα social media με την επιστολή Ανδρουλάκη στον Μητσοτάκη: «Στείλε email bro»

Σκληρή απάντηση Κασσελάκη σε Πρώτο Θέμα: «Χτυπήστε με όσο θέλετε… αντέχω» – Τι πραγματικά συνέβη (video)

Μενίδι: Ο πατέρας δεν αφήνει τον γιο του να πάει στη κηδεία της μητέρας του – «Είσαι που…να σαν την μάνα σου» λέει στην κόρη του (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα