Αεροσκάφη συγκρούστηκαν στο αεροδρόμιο του Χίθροου – Δείτε το βίντεο

Αναστάτωση προκλήθηκε στο αεροδρόμιο του Χίθροου, στο Λονδίνο, όταν δύο επιβατικά αεροπλάνα συγκρούστηκαν στον διάδρομο προσγείωσης και απογείωσης νωρίτερα σήμερα, Σάββατο (06/04).

Πώς έγινε το ατύχημα με τα αεροσκάφη στο Χίθροου

Όπως φαίνεται σε πλάνα που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το φτερό ενός αεροπλάνου της Virgin Atlantic που κινούνταν στον διάδρομο, χτύπησε το φτερό αεροσκάφους της British Airways

που παρέμενε ακινητοποιημένο εκείνη τη στιγμή.

Accident at #heathrow involving a #virginatlantic #boeing787 and a #britishairways #A350 #bigjettv @BigJetTVLIVE pic.twitter.com/Hm5Vh6ehrc

— specialise cyclists (@slaytor_roger) April 6, 2024

Σύμφωνα με τον Guardian, το αεροπλάνο της Virgin Boeing 787-9 είχε μόλις προσγειωθεί στο αεροδρόμιο και μεταφερόταν με ρυμουλκό σε διαφορετική τοποθεσία εντός του αερολιμένα, όταν το φτερό του συγκρούστηκε με την ουρά του σκάφους της British Airways.

Ευτυχώς, σε κανένα από τα δύο αεροπλάνα δεν επέβαιναν επιβάτες όταν έγινε το ατύχημα.

Συνεργεία μηχανικών ξεκίνησαν τις επισκευές στα αεροσκάφη

Η Virgin Atlantic ξεκίνησε έρευνες για τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το ατύχημα. Το αεροσκάφος της δεύτερης εταιρείας, που ήταν ακίνητο εκείνη την ώρα, ελέγχεται από συνεργεία μηχανικών, ενώ οι επιβάτες που επρόκειτο να πετάξουν με αυτό έχουν μεταφερθεί σε άλλο σκάφος.

Just witnessed a plane crash at Heathrow! A tug pushing back a Virgin 787, crashed the wing into a BA A350 #Heathrow #BritishAirways #VirginAtlantic pic.twitter.com/9VmiP6uwQr

— Alex Whittles (@PurpleFrogAlex) April 6, 2024

Το ατύχημα δεν έχει διαταράξει το πρόγραμμα των δρομολογίων στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Χίθροου, καθώς αυτή είναι η περίοδος που οι ταξιδιώτες επιστρέφουν από τις διακοπές του Πάσχα.

Εκπρόσωπος της Virgin Atlantic δήλωσε: «Η άκρη του φτερού ενός από τα άδεια αεροσκάφη μας ήρθε σε επαφή με ένα άλλο αεροσκάφος, ενώ ρυμουλκούνταν από την εξέδρα στον Τερματικό Αεροσταθμό 3 του Χίθροου του Λονδίνου. Η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματός μας είναι πάντα η πρώτη μας προτεραιότητα. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κανένας πελάτης δεν επέβαινε στο αεροσκάφος της Virgin Atlantic κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Έχουμε ξεκινήσει μια πλήρη και ενδελεχή έρευνα. Οι ομάδες μηχανικών μας πραγματοποιούν ελέγχους συντήρησης στο αεροσκάφος, το οποίο προς το παρόν έχει τεθεί εκτός λειτουργίας».

Οι συγκρούσεις ατους διαδρόμους του Χίθροου αποτελούσαν ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα, αλλά στη σύγχρονη εποχή έχουν ελαχιστοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, λόγω της προόδου στη σύγχρονη τεχνολογία παρακολούθησης και της τήρησης διαδικασιών ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα