Για τις 27 Μαΐου ορίστηκε η εκδίκαση της έφεσης του Μπελέρη – Ο αρνητικός ρόλος της δικαστού

Ορίστηκε η ημερομηνία εκδίκασης της έφεσης του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας και υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρη, καθώς και του Παντελή Κοκαβέση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του himara.gr, η δίκη θα ξεκινήσει την Δευτέρα 27 Μαΐου και ώρα 10:00 στα Τίρανα.

Μάλιστα, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά η πρόεδρος του δικαστηρίου, που κληρώθηκε για να εξετάσει την έφεση, η Daniela Shirka, έχει  εμπλακεί ξανά στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρι, καθώς εκείνη είχε εξετάσει αίτημα για χορήγηση ειδικής άδειας ορκωμοσίας στον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας, την οποία και

είχε απορρίψει.

Θα τελειώσει η δίκη πριν τις ευρωεκλογές;

Η έφεση έρχεται σε συνέχεια της πρωτόδικης καταδικαστικής απόφασης σε δύο έτη φυλάκισης για τον Φρέντι Μπελέρη και 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή και περιοριστικούς όρους για τον Παντελή Κοκαβέση.

Όπως εκτιμούν οι δικηγόροι, το μόνο ρεαλιστικό σενάριο της έφεσης είναι η μείωση της πρωτόδικης απόφασης. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, πρακτικά, δεν αλλάζει κάτι σχετικά με τα του δήμου της Χιμάρας, καθώς σύμφωνα με τον αλβανικό εκλογικό νόμο, ο δήμαρχος χάνει το αξίωμά του όταν υπάρχει οριστική καταδικαστική απόφαση εις βάρος του.

Λαμβάνοντας υπόψιν, πάντως, πως οι ευρωεκλογές στην Ελλάδα θα διεξαχθούν στις 9 Ιουνίου, αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι εάν η δίκη σε δεύτερο βαθμό θα ολοκληρωθεί πριν ή μετά τις κάλπες, αφού σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και εκλεγεί ο Μπελέρης με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, τότε η Αλβανία θα κρατάει στη φυλακή έναν ευρωβουλευτή…

Keywords
Τυχαία Θέματα